Twents Buutfestival gaat door dit jaar!

OLDENZAAL - De achtste editie van het Twents Buutfestival zal gehouden worden op 31 oktober in Stadstheater De Bond. Hoewel de zaal zelf al ruimschoots uitverkocht is, kunnen mensen via streaming thuis live meegenieten.

Wat zij te zien krijgen is wederom een breed programma met deelnemers uit het hele Nedersaksisch taalgebied; van Groningen en Twente tot Achterhoek en Liemers. Zeven geweldige buutreedners uit Drenthe, Twente en de Achterhoek zijn van de partij, waaronder de winnaar van vorig jaar, Daniël Schmitz alias Willem Pieterse (’s Heerenberg), Jan Riesewijk alias Zorgheld (Losser), Guido Tijman alias Gait Glielap (Denekamp), Paul Wiefferink alias ProatPaul (De Lutte), Marcel Diepenmaat alias Rinus Rust (Haaksbergen), Koop Drost alias Koop Stroop (Zuidwolde) en Vincent Nijhof alias Leen van der Veen (’s-Heerenberg). Chris en zijn Buutboys, Oons Hemman en de Harmoniebloazers staan weer in de coulissen om het Twents Buutfestival tot een waar festijn te maken.

Streaming als oplossing
Corona of niet, het gaat door! Dat staat voor Annet Meijerink en Geert Christenhusz van het organiserende Muziek Theaterbureau Mélange als een 'steggelton bovenop de bühne' om in vaktermen te spreken. De oplossing is gevonden in streaming. Dankzij camera's kunnen mensen via internet live meekijken via TV, PC, laptop of zelfs een smartphone. Voor 8,50 euro kunnen fans van het festival en andere geïnteresseerden een QR-code kopen via de kassa van Stadstheater de Bond, www.stadstheaterdebond.nl. Via deze QR-code kan op 31 oktober ingelogd worden en wordt de verbinding tot stand gebracht, zodat men in feite vanuit de 'luie stoel' het spektakel kan volgen. Via de code kan men ook, evenals het publiek in de zaal, meestemmen voor de publieksprijs.

Loterij
Speciaal voor deze Corona-editie is er voor alle kijkers, thuis en in de zaal, gedurende de voorstelling/uitzending een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen zijn. Kortom, een leuke, bijzondere avond.

Meer berichten
 
Auto zoeker