Afbeelding

Twents Buutfestival gaat door dit jaar!

Algemeen

OLDENZAAL - De achtste editie van het Twents Buutfestival zal gehouden worden op 31 oktober in Stadstheater De Bond. Hoewel de zaal zelf al ruimschoots uitverkocht is, kunnen mensen via streaming thuis live meegenieten.

Wat zij te zien krijgen is wederom een breed programma met deelnemers uit het hele Nedersaksisch taalgebied; van Groningen en Twente tot Achterhoek en Liemers. Zeven geweldige buutreedners uit Drenthe, Twente en de Achterhoek zijn van de partij, waaronder de winnaar van vorig jaar, Daniël Schmitz alias Willem Pieterse (’s Heerenberg), Jan Riesewijk alias Zorgheld (Losser), Guido Tijman alias Gait Glielap (Denekamp), Paul Wiefferink alias ProatPaul (De Lutte), Marcel Diepenmaat alias Rinus Rust (Haaksbergen), Koop Drost alias Koop Stroop (Zuidwolde) en Vincent Nijhof alias Leen van der Veen (’s-Heerenberg). Chris en zijn Buutboys, Oons Hemman en de Harmoniebloazers staan weer in de coulissen om het Twents Buutfestival tot een waar festijn te maken.

Streaming als oplossing
Corona of niet, het gaat door! Dat staat voor Annet Meijerink en Geert Christenhusz van het organiserende Muziek Theaterbureau Mélange als een 'steggelton bovenop de bühne' om in vaktermen te spreken. De oplossing is gevonden in streaming. Dankzij camera's kunnen mensen via internet live meekijken via TV, PC, laptop of zelfs een smartphone. Voor 8,50 euro kunnen fans van het festival en andere geïnteresseerden een QR-code kopen via de kassa van Stadstheater de Bond, www.stadstheaterdebond.nl. Via deze QR-code kan op 31 oktober ingelogd worden en wordt de verbinding tot stand gebracht, zodat men in feite vanuit de 'luie stoel' het spektakel kan volgen. Via de code kan men ook, evenals het publiek in de zaal, meestemmen voor de publieksprijs.

Loterij
Speciaal voor deze Corona-editie is er voor alle kijkers, thuis en in de zaal, gedurende de voorstelling/uitzending een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen zijn. Kortom, een leuke, bijzondere avond.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01