Alzheimer Café weer van start in Oldenzaal

OLDENZAAL - Op donderdag 24 september wordt het Alzheimer Café regio Oldenzaal weer voorzichtig opgestart. Dit gebeurt in aangepaste vorm aan de hand van de RIVM-maatregelen.

Het thema van deze avond is: De invloed van bewegen op dementie. Bewegen is goed voor lichaam én geest. Intensief bewegen of sporten is misschien teveel gevraagd, maar er zijn genoeg manieren waarop men in beweging kan blijven. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot. Bewegen heeft ook een positief effect op het slaappatroon van uw naaste, op eetlust, stemming, communicatie, angst en onrust. Als men samen met anderen kan bewegen stimuleert men tegelijkertijd op een positieve manier het sociale leven. Wat vaak onderschat wordt is, dat op een veilige manier, actief zijn in en om het huis minstens zo belangrijk is! Daar wordt deze avond ook nadrukkelijk aandacht aan geschonken.

Gastsprekers
Helma de Jong is de gastspreker tijdens deze avond. Ze is begonnen als fysiotherapeut en is nu docent “Meer bewegen voor Ouderen”. Ze leidt samen met een collega medewerkers van zorginstellingen op om kwetsbare ouderen meer te laten bewegen. Daarnaast leidt ze fysiotherapeuten en beweegagogen op tot docent valpreventie.

Kom ook
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 20.30 uur duren. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht. Via: 0541-571414 of info@impuls-oldenzaal.nl. Voor meer informatie over het Alzheimer Café zie: www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal op bovenstaand telefoonnummer.

Meer berichten
 
Auto zoeker