Filmvertoning Wereld Alzheimer Dag 2020

OLDENZAAL - Alzheimer is een ziekte die een grote impact heeft op de kwaliteit van leven; er is dan ook veel aandacht voor. In het kader van Wereld Alzheimer Dag 2020 kunt u op dinsdag 22 september in Stadstheater De Bond de film The Leisure Seeker zien.

Dementievriendelijk Oldenzaal heeft in samenwerking met Het filmhuis Oldenzaal voor deze film gekozen. Alzheimer is geen vrolijk onderwerp, maar toch staat deze aandoening centraal in de roadcomedie The Leisure Seeker. Voor de hoofdrollen werden twee van de beste acteurs van de oudere Hollywood - garde gestrikt: Helen Mirren en Donald Sutherland. John en Ella Spencer zijn al tientallen jaren getrouwd. Samen hebben ze een mooi leven opgebouwd, kinderen gekregen en genieten ze samen van hun oude dag. Maar voormalige professor John wordt steeds vergeetachtiger en Ella krijgt steeds meer gezondheidskwaaltjes. In een opwelling besluiten ze met hun camper een trip door de VS te maken. Tijdens de reis gaat het geheugen van John steeds verder achteruit en blijkt Ella lichamelijk erg broos te zijn. Wanneer John weet wie Ella is, kan hij uiterst charmant zijn, maar zijn vergeetachtigheid leidt bij haar ook tot frustratie. De twee acteurs weten de rollen mooi in te vullen en schakelen moeiteloos tussen grappige momenten en emotionele en zwaar beladen scènes.

Vertoningen
De filmvertoningen zijn in Stadstheater De Bond, Molenstraat 25 in Oldenzaal op dinsdag 22 september om 15.00 uur en 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via internet; www.stadstheaterdebond.nl of via www.filmhuisoldenzaal.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker