Jubileumeditie BoesCoolTuur dinsdag van start gegaan

OLDENZAAL - Dinsdagochtend is aan het begin van de schooldag op culturele wijze de eerste folder van BoesCoolTuur uitgereikt op basisschool de Leemstee. Hiermee is het startschot gegeven voor de inschrijving van de cursussen. Bij deze vijfde editie kunnen basisschoolkinderen uit Oldenzaal kiezen uit 49 culturele kennismakingscursussen.

Op het schoolplein zorgden theatrale bouwvakkers en mascotte Boes voor een cultureel sausje voorafgaand aan de officiële uitreiking van de eerste folder. Mascotte Boes danste er vrolijk op los en de theatrale karakters van theaterschool ZOT zetten steeds weer een ander stuk van het schoolplein af en lieten kinderen een rondje in de kruiwagen rijden. Het hele spektakel werd muzikaal ondersteund door twee muzikanten van Semper Crescendo. Na het luiden van de schoolbel volgde een korte speech en werden de eerste folders uitgereikt.

Insteek
Het doel van BoesCoolTuur is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector. Voor 5 euro kunnen ze 4 lessen meedoen aan een cursus. De 11 verschillende culturele aanbieders presenteren een gevarieerd aanbod met onder andere muziek, theater, scouting, dans, verhalen vertellen, zang en schilderen.

Laagdrempelig
BoesCoolTuur heeft als doel om culturele deelname in de brede zin zo laagdrempelig mogelijk te maken voor alle kinderen. Onbekend maakt onbemind, en cultuur is wel een belangrijk aspect van het mens zijn om het zo even te formuleren. Vroeger kwamen kinderen slechts een enkele keer bij bijvoorbeeld een theatervoorstelling; sinds de verruiming van het onderwijs met vakken als CKV is hier wel wat verandering in gekomen. Toch is culturele deelname nog relatief laag, ook vanwege de kosten. Begrijpelijk, want als ouder heb je doorgaans weinig zin om veel te investeren in een hobby die een kind wellicht maar kort heeft. BoesCoolTuur laat ze tegen lage kosten proeven aan al deze activiteiten.

Meer berichten
 
Auto zoeker