Foto:Tinke Posthumus

Twents Zilver

TWENTE - Twents Zilver heeft mij bij de start gevraagd of ik ambassadeur wilde worden. Uiteraard; maar het bracht me ook in een andere wereld.

De wereld van eenzame mensen, mensen met beperkingen, maar ook in de wereld van creatievelingen, kunstenaars, schilders, de alleswegers, beterweters, waarmee ik nieuwe uitdagingen en verbintenissen ben aangegaan. Trots ben ik dan ook dat ik aan deze uitdagingen begonnen ben en hoor en zie het resultaat. Velen met mij zijn de uitdaging aangegaan om ook ambassadeur te zijn, kwiekmaker te zijn, en inspirator met als doel om ouderen in beweging te krijgen en om de verborgen en opgeborgen talenten weer op te poetsen. Dat in mijn geboortestad Oldenzaal en mijn leefomgeving hier in Twente.

Mooie resultaten
De eerste ervaringen leverden al direct rente op. Het contact met Hester en het hernieuwde contact met Herman. Zo werd ik gekoppeld aan een jonge vrouw, Hester uit Utrecht. Singer songwriter, met als doel te ontdekken en te verhalen wie ik ben, wie ik was en hoe ik in het leven sta. Eens per maand hadden we via Facetime contact. Het voelde direct goed aan. Tijdens de gesprekken je levensverhaal vertellen; over je jeugd, de tegenslagen en voorspoed, over de gemiste kansen over liefde, vrede, vriendschap en geluk. Hester had meer Facetime-vriendjes, zo ook vriend Herman Heinink (89).

Eigen lied
Al pratende over mijn rijke bestaan ontsprong er een lied. Ik mocht het een naam geven: ‘Eindstation’. Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor mij, het was de dag dat veertien jaar geleden mijn lief Joke mij moest gaan verlaten. En dan wordt je uitgenodigd, het lied is klaar. Hester komt vanuit Utrecht naar Oldenzaal om het voor mij ten gehore te brengen. Ik heb even een traantje weg moeten pinken, maar het resultaat mag er zijn. Luister op https://soundcloud.com/hesterkirkels/het-eindstation-voor-martin-meijerink-door-hester-kirkels of soundcloud.com, zoek ‘Hester Kirkels Het Eindstation’. Hester had ook maandelijks contact met Herman, Herman is afgelopen week overleden, maar zijn verhaal wordt ook op muziek gezet en ze heeft toegezegd dat ze het voor komt spelen in ons Stadstheater de Bond. Ben je ook geïnteresseerd in dit unieke project, schroom niet en neem contact op met www.twentszilver.nl, www.fitart.nl of www.langlevedekunst.nl

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker