Riet Kistemaker viert honderdste verjaardag

OLDENZAAL - Ouderen in Oldenzaal zullen zich haar nog wel herinneren; Riet Kistemaker. Geboren en getogen in Oldenzaal, met een korte onderbreking door naar Denekamp te verhuizen, keerde ze weer terug naar haar geboortestad. Afgelopen week vierde zij haar 100-ste verjaardag. Het was dan ook voor de vele neven en nichten aanleiding om af te reizen naar Oldenzaal en feest te vieren met Tante Riet de 100-jarige.

Riet Kistemaker is licht gehandicapt, ze heeft een stijve knie. Doordat ze op jeugdige leeftijd getroffen was door TBC. Deze ziekte zou zijn overgebracht door een Hongaars meisje dat in de twintiger jaren bij de familie Kistemaker als vluchtelinge was ondergebracht. Riet Kistemaker was werkzaam als secretaresse in het ziekenhuis Heil der Kranken en werkte daar voor de toenmalige dokter Pelser en later was ze werkzaam bij de Oldenzaalse huishoudschool.

Pittige dame
Garagehouder Cor Snijders, destijds gevestigd op de hoek van de Spoorstraat-Lyceumstraat, verkocht haar het eerste DAF-je. Ze was de eerste vrouw in Oldenzaal die met een DAF door Oldenzaal croste, vertelde Cor Snijders. Ze was de vrouw met het 'poo(t)kje' zo werd ze in de garage genoemd. Het was een pittige tante die haar mannetjes wel stond. Het college van burgemeester en wethouders vergat haar niet; van het gemeentebestuur ontving ze de felicitaties en een mooi boeket bloemen. Ook een persoonlijke brief van burgemeester Patrick Welman, die vanwege de coronamaatregelen op dit moment geen bezoeken aflegt. De redactie van Hart van Oldenzaal sluit zich aan bij de vele felicitaties, een driewerf hoera voor Riet de 100-jarige!

Foto: Marcel Kistemaker. Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker