Jubileumboek Het Landhuis

OLDENZAAL - Afgelopen maand ontving Hotel Het Landhuis het felbegeerde predicaat Hofleverancier. Na de onthulling kreeg het Koninklijke schild al snel een prominente plek op de voorgevel van het familiehotel.

Hotel Het Landhuis heeft in de afgelopen 125 jaar haar visitekaartjes afgegeven aan de gasten uit binnen- en buitenland. Daarmee heeft ze ook Oldenzaal en Twente op de kaart gezet in het aantrekkelijk zijn van het ter plaatse verblijven in Oldenzaal. Het feestelijk gebeuren begon allemaal met een jubileumreceptie waarbij Jurre van de Geize, huisvriend van de familie Oolderink, het aanwezige publiek op voortreffelijke wijze door de geschiedenis van van 125 jaar Hotel Het Landhuis voerde.

Ontmoetingsplek
In al die jaren heeft de familie Oolderink een netwerk aan vaste en steeds weer terugkerende gasten opgebouwd die ware loftrompetten laten horen over het zich thuis voelen wanneer men in het familiehotel in Oldenzaal verblijft. Het Landhuis hotel; een bij uitstek geschikte vakantieplek voor senioren uit binnen- en buitenland. Tevens de ontmoetingsplek voor de leden van de plaatselijke verenigingen, maar ook voor de noabers zoals de vaste klanten worden genoemd. De 85-jarige Rie uit Haarlem gaat er prat op dat ze al meer dan twintig jaar en twee keer per jaar hier in Oldenzaal in Hotel Het Landhuis verblijft. "Dit is de plek waar we ons thuis voelen en waar vriendschap is ontstaan met andere gasten. Jullie noemen dat Noaberschap, wij vriendschap en saamhorigheid". "Weet je", zegt ze: "Twente is zo mooi en iedere keer weer is het verblijf in Hotel Het Landhuis in Oldenzaal een thuiskomen voor ons. In Oldenzaal en omgeving kunnen we genieten van al het moois dat Twente en de grensstreek te bieden heeft. Maar meer nog is de hartelijkheid en de vriendelijkheid hier bij de familie Oolderink, daar voelen we ons thuis." Dit was ook voor de gemeenteraad van Oldenzaal een passende aanleiding voor het uitreiken van de Gouden Erepenning van de Hanzestad. Het was burgemeester Patrick Welman die de Gouden Erepenning aan Lenie en Jos Oolderink uitreikte.

Jubileumboek
Op 25 juli werd wederom feest gevierd met de presentatie van een jubileumboek. Het werd een feestelijke avond met veel gastsprekers. Het motto van de familie Oolderink is: "De gast komt, wanneer die vertrekt" en het was dan ook een zeer speciale gast - oud wielrenner Hennie Kuiper - die het eerste exemplaar van het jubileumboek mocht overhandigen aan de familie Oolderink. Het boek is gelardeerd met mooie historische foto's en verhalen van vroeger en nu. Het geeft de lezer een mooie inkijk in hoe het vroeger ging in de Broodkont en hoe het Landhuis nu floreert. Het jubileumboek, "125 jaar Het Landhuis", is vanaf nu verkrijgbaar voor 14,95 euro.

Tekst en foto:
Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker