Foto: Hans Engbers - Schutterstock.com

Tweede parkeerautomaat op Ganzenmarkt

OLDENZAAL - Het parkeerbeleid; altijd een leuk discussiepunt. En ook een aardige bron van frustratie bij veel bezoekers en bewoners. Betalen voor het parkeren is niet leuk, en al helemaal niet wanneer automaten lastig in gebruik zijn of het te druk is. Onlangs plaatste de gemeente al veel nieuwe parkeerautomaten die fijner in gebruik zijn. Nu is er ook een nieuwe, extra parkeerautomaat geplaatst op de Ganzenmarkt.

De gemeente hoorde de afgelopen jaren al vaker klachten over de parkeerautomaat op de Ganzenmarkt. De enkele, oude automaat was op piekmomenten niet voldoende waardoor bezoekers onnodig lang moesten wachten. Daarom werd besloten om een nieuwe, extra parkeerautomaat te plaatsen. Deze werkt nu nog niet, maar zal na de zomervakantie operationeel zijn.

Voordelen
De nieuwe automaat werkt anders dan voorheen. Zo krijgen bezoekers geen fysiek parkeerkaartje meer, maar moeten zij hun kenteken invoeren in het apparaat. Hierna kan men contant of per pin betalen. Men hoeft dan dus niet meer terug naar de auto om een parkeerkaartje neer te leggen. Wie al graag wil 'oefenen' met de nieuwe automaat kan een uitgebreide instructie vinden op www.oldenzaal.nl/parkeren.

Meer berichten
 
Auto zoeker