Column: We zijn er voor en mét elkaar!

De afgelopen maanden is het leven voor velen op zijn kop gezet door het virus dat corona wordt genoemd. Corona is ook de merknaam van het verfrissende biertje dat gedronken wordt als je uit eten bent bij de Mexicaan. Het eerste, het coronavirus, dat ons beperkt in onze vrijheid en waarover we ons zorgen maken, zorgen over onszelf en over onze dierbaren.

Het Corona biertje daarentegen brengt mij na het tweede flesje vaak in een goede stemming. In beide gevallen is het de kunst hoe er mee om te gaan. Het thuiszitten is voor de eenzame zeker een zware opgave. Mijn leven mag idyllisch lijken, maar de omstandigheden maken me toch onrustig en bezorgd. Ik ben niet bang om zelf ziek te worden, en ik heb ook geen kwetsbare familieleden waar ik me zorgen om moet maken. Maar toch ben ik bang, bang voor straks, voor wat er komt. Krijgen we een tweede uitbraak en bereikt deze ook Oldenzaal?

De afgelopen week was ik in verschillende situaties hier in Oldenzaal waarbij ik constateerde dat de 1,50 meter afstand niet werd gehanteerd. Handhavers heb ik ook niet waargenomen. Anders was het bij de zomerfair die op Havezate het Everloo werd gehouden. Ambtenaren van de gemeente Dinkelland en initiatiefneemster Mieke Rietman, die zelf werkzaam is in de gezondheidszorg, hebben fijntjes aangevoeld dat we er even tussenuit moesten. Lopend of op de fiets naar Rossum waar DITSMIE een zomerfair wist te organiseren. Ruim 500 bezoekers hebben een zonnige middag kunnen genieten op de Havezate het Everloo.

Ik was niet bang, heb ook niet gedacht aan de verzorgende in de verpleeghuizen en hun bewoners. Ik had het gevoel vrij te zijn. Gelukkig slaap ik goed, maar ik droomde. En als ik wakker ben, zie ik ook de positieve kanten van het leven ondanks de beperkingen. Dus ik sta goedgemutst op. In de ochtend weet ik weer wat me te doen staat de komende periode. Thuis blijven. Kalm blijven maar ook uitdagend in de weer voor de mijn stadsgenoten. Want stel, dat Mieke Rietman nog een fair zou willen organiseren. Wat zou dat heerlijk zijn voor de mensen uit onze zorginstellingen, de eenzamen, eigenlijk voor een ieder in Oldenzaal. Een fair in het Kalheupinkpark (Geldermanstichting). De ambtenaren van de gemeente, ze verschillen niet van die van Dinkelland. En dan ondersteuning van de Lions of een Oldenzaalse ondernemer die de kosten van de kraampjes huren voor zijn rekening neemt. Mieke Rietman gebeld en ze is bereid; nu nog de ondersteuning en goedkeuring laat ons weten.

Kaatjeknip augustus 2020

Reactie : Knipkaatje@gmail.com

Meer berichten
 
Auto zoeker