Afbeelding

Innovatiehub van start

Algemeen

OLDENZAAL - In Oldenzaal is de eerste innovatiehub opgericht. De innovatiehub biedt studenten de mogelijkheid om een uitdagende stage- of afstudeeropdracht uit te voeren in een inspirerende en innovatieve werkomgeving.

De Oldenzaalse innovatiehub bestaat uit vijf Oldenzaalse bedrijven in samenwerking met Saxion Hogeschool en de gemeente Oldenzaal. De deelnemende bedrijven zijn Contict, ROSEN Europe B.V., Denko ICT, Aemics en de Rabobank Twente Oost. Deze bedrijven zijn op zoek naar studenten van de hogescholen en universiteiten die kunnen helpen bij innovatieve vraagstukken. Ook willen de bedrijven de samenwerking met de onderwijsinstellingen uitbreiden en versterken. Voor hen is het van belang om jong talent aan zich te binden. Met de innovatiehub verwachten de bedrijven dit te realiseren door niet alleen interessante opdrachten aan te bieden maar ook door extra begeleiding en bijeenkomsten te organiseren. De studenten gaan aan de slag met verschillende kennis- en innovatievragen bij één van de deelnemende bedrijven of als gezamenlijke opdracht vanuit de innovatiehub. In dit proces worden zij begeleid door Marijke ten Brink, die op 2 juni als hubmanager is gestart. Marijke ten Brink is een afgestudeerde trainee die het Saxion Fast Forward traineeship volgt. De hubmanager zorgt voor continuïteit in de opdrachten, regelt en begeleidt de studenten, naast de inhoudelijke begeleiding vanuit het bedrijf. Daarnaast worden er ontwikkelmiddagen georganiseerd waarin studenten van elkaar kunnen leren en kennis kunnen maken met de vijf bedrijven. Wethouder Economische Zaken, Evelien Zinkweg: “Als gemeente streven we naar een optimale samenwerking tussen bedrijven en onderwijs. Vooral om te voorkomen dat talentvolle afgestudeerden uit onze regio vertrekken en ergens anders hun carrière opbouwen. De innovatiehub slaat de brug tussen bedrijven en onderwijs. We zijn dan ook erg blij met de oprichting van de Oldenzaalse innovatiehub.” De gemeente geeft een eenmalige bijdrage van 5.000 euro.

Afbeelding
Spreekuur autisme 3 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 23 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56