Afbeelding

Buren nomineren voor de Beste Buur Bokaal is nu mogelijk

Algemeen

OLDENZAAL – Inwoners uit Oldenzaal kunnen weer een beste buur nomineren. Zeker in deze tijd, waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus, zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. De Beste Buur Bokaal is het uitgelezen moment om de buur die veel voor iemand heeft betekend of heeft gedaan, in het zonnetje te zetten. Nomineren kan tot 1 augustus.

Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Dit jaar is het de tweede keer dat er in Oldenzaal een beste buur genomineerd kan worden. Vorig jaar bleek hoeveel energie de waardering geeft bij de genomineerden.

Bijzondere verhalen
In Oldenzaal wordt de verkiezing Beste Buur Bokaal mogelijk gemaakt door gemeente, huurdersvereniging Blij Wonen en WBO Wonen. Het initiatief wordt in heel Twente opgepakt door de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. Alle inwoners uit Oldenzaal komen in aanmerking. Wel moet iemand worden voorgedragen door een buur en daar moet een motivatie bij worden gegeven. Angelique ten Wolde, manager Wonen bij WBO Wonen: “Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Mensen die iemand nomineren voor de Beste Buur Bokaal vragen we goed te onderbouwen waarom men vindt dat hun buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen.” Nomineren kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl.

Waarom?
De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Rob Christenhusz, wethouder gemeente Oldenzaal: “In Oldenzaal staan we voor elkaar klaar. Ons helpt ons, noemen we dat. We vinden het vaak heel normaal, dit noaberschap. Om hier toch eens bij stil te staan, om dankjewel te zeggen voor hulp die je zo vertrouwd van je buur krijgt, steunt het stadsbestuur van Oldenzaal de Beste Buur Bokaal. Dus heb jij zo’n buurman of buurvrouw die altijd voor je klaar staat? Nomineer hem of haar dan snel. Want samen zijn we Oldenzaal.”

Burendag
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag. Nomineren kan tot 1 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 15 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 18 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41