Foto:

Gouden erepenning voor Hofleverancier Het Landhuis

OLDENZAAL - Dat Hotel Het Landhuis in Oldenzaal afgelopen weekend de titel 'Koninklijk Hofleverancier' zou krijgen was al even bekend. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver; bij gelegenheid van het 125-jarig jubileum van het horecabedrijf werd het predicaat onthuld in de vorm van een schild.

Het Koninklijke schild zal zeer zeker een prominente plek krijgen in het familiehotel. Hotel Het Landhuis heeft in de afgelopen 125 jaar visitekaartjes afgegeven aan gasten uit binnen en buitenland. Daarmee heeft ze ook Oldenzaal en Twente op de kaart gezet. Een hoogwaardige verblijfsaccommodatie zoals Het Landhuis is immers van grote waarde voor het lokaal toerisme, niet alleen in Oldenzaal zelf maar ook in de bredere regio. Jurre van der Geize, huisvriend van de familie Oolderink, voerde het aanwezige publiek op voortreffelijke wijze door de jubileumreceptie van 125 jaar Hotel het Landhuis. In al die jaren heeft de familie Oolderink een netwerk aan vaste en steeds weer terugkerende gasten opgebouwd die een ware loftrompet laten horen over het hotel. Hoe zij zich er echt thuis voelen wanneer ze verblijven in het familiehotel. Een bij uitstek geschikte vakantieplek voor senioren uit binnen- en buitenland.

Maatschappelijke rol
Hotel Het Landhuis is ook de vaste ontmoetingsplek voor leden van veel plaatselijke verenigingen en de 'noabers' zoals de vaste klanten worden genoemd. Onder hen de 85-jarige Rie uit Haarlem. Zij gaat er prat op dat zij al meer dan twintig jaar, twee keer per jaar hier in het Oldenzaalse hotel verblijft. "Dit is de plek waar we ons thuis voelen en waar vriendschap is ontstaan met andere gasten. Jullie noemen dat Noaberschap, wij vriendschap en saamhorigheid. Weet je", zegt ze: "Twente is zo mooi en iedere keer weer is het verblijf in Hotel Het Landhuis in Oldenzaal een thuis komen voor ons. In Oldenzaal en omgeving kunnen we genieten van al het moois dat Twente en de grensstreek te bieden heeft. Maar meer nog is de hartelijkheid en de vriendelijkheid, hier bij de familie Oolderink, daar voelen we ons thuis."

Gouden Erepenning
Dat het ondernemerschap van de familie Oolderink niet onopgemerkt is gebleven bij de bestuurders van onze stad, bleek ook uit de erkenning die de Oldenzaalse raad de familie Oolderink toebedeelde met de Gouden Erepenning van de Hanzestad. Hiermee eert Oldenzaal inwoners, organisaties en ondernemers die bijdragen aan de gemeenschap in de brede zin. Burgemeester Patrick Welman overhandigde de Gouden Erepenning aan Lenie en Jos Oolderink.

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker