Afbeelding

Toekomstgerichte erven

Algemeen

OLDENZAAL - Het landelijk gebied is in beweging. Veel agrariërs staan daarom voor een keuze; stoppen, op dezelfde voet verder, uitbreiden of moderniseren? Ook bewoners van het buitengebied die geen agrariër zijn hebben vragen. Bijvoorbeeld over asbestdaken op schuren, nieuwe wetten en regelingen en consequenties van dichtbijgelegen natuurgebieden.

Binnen het project “Toekomstgerichte Erven” van de provincie Overijssel worden erfeigenaren geholpen door ervencoaches om dit soort vragen te beantwoorden. Oldenzaal sluit nu ook aan bij dit project. In een aantal Overijsselse gemeenten is de afgelopen jaren succesvol een pilot gedraaid met ervencoaches. Oldenzaal heeft ervoor gekozen om ook deel te nemen aan dit project, dat wordt gefinancierd door de provincie Overijssel. Dit doet Oldenzaal samen met de andere Noordoost-Twentse gemeenten, waarmee een plan van aanpak is opgesteld.

Goed advies
De ervencoach biedt perspectief op erven door erfeigenaren te helpen met het maken van passende keuzes, bepalen van concrete acties en te zetten stappen. De inzet van ervencoaches in Noordoost-Twente omvat het bezoeken van erfeigenaren, het begeleiden naar de tweedelijns ondersteuning en netwerken ten behoeve van een integrale aanpak voor een toekomstgericht erf. De ervencoaches die worden ingezet vanuit de provincie hebben allemaal een sterke affiniteit met het landelijk gebied en zijn bekend in Noordoost-Twente. Het Oldenzaalse buitengebied kent een andere omvang en structuur dan de overige gemeenten. Dat neemt niet weg, dat ook in het Oldenzaalse buitengebied erf- en woningeigenaren vragen hebben over toekomstige ontwikkelingen en behoud van de ruimtelijke kwaliteit. Zij ontvangen binnenkort een brief met uitleg.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 49 minuten geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 1 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 22 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 23 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 23 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' gisteren
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker gisteren
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49