Afbeelding

Woningbouw volop in beweging, ook in crisistijd

Algemeen

OLDENZAAL - De huizenprijzen blijven ook de afgelopen tijd onverminderd doorstijgen en kopers buitelen over elkaar heen om woningen te bemachtigen. De huidige crisis lijkt wat dat betreft in ieder geval voor een deel van ons geen belemmering te vormen voor de koop van een woning. Ook het bouwen van woningen lijkt voorlopig door te gaan. Gelukkig maar, want ook in Twente is het tekort aan woningen de afgelopen jaren opgelopen.

In Oldenzaal zijn ook diverse projecten in uitvoering en in planning. Zo kocht Janssen De Jong Projectontwikkeling afgelopen maand sportschool Marian aan de Helmichstraat. Fred en Marian Van Veen verkochten het centrum en klimhal aan de ontwikkelaar. Deze worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Op het vrijkomende terrein in het woongebied Stakenbeek komen zowel grotere woningen als appartementen. De projectontwikkelaar kocht tevens het terrein naast het sportcentrum van de gemeente. Zo is nagenoeg het gehele terrein tussen de Helmichstraat, Roveniusstraat en Bisschop Balderikstraat door hen in ontwikkeling.

Wat komt er?
Onder de naam 't Leemer worden in totaal 38 woningen gerealiseerd. Dit bestaat uit halfvrijstaande woningen, rij- en hoekwoningen en een appartementencomplex met 20 appartementen, genaamd de Leemstaete. Het project zal gefaseerd worden gebouwd. De eerste fase bestaat uit vier halfvrijstaande woningen, vier rij-hoekwoningen en een vrijstaande woning voor de voormalig eigenaren van het sportcentrum. Naar verwachting gaat Janssen de Jong Projectontwikkeling kort na de komende zomervakantie in verkoop met deze eerste fase. Het appartementencomplex, welke direct is gelegen aan de Groene Loper, zal naar verwachting later dit jaar in verkoop komen.

Doorstroming belangrijk
De gemeente is in ieder geval blij dat plannen ook de komende tijd door kunnen gaan. Tijdens de crisis in 2008 lagen veel projecten stil, waardoor ook doorstroming op de lokale woningmarkt stagneerde. Dit is juist belangrijk om zo ook starters en huurders voldoende woonkansen te bieden.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 2 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 3 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond gisteren
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen gisteren
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest gisteren
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49