Foto: mike

Vijf kledingtips voor mannen met een ovaal lichaam

Heb je het niet makkelijk om de juiste pasvorm te vinden? Kies de maat van dat fancy overhemd of die coole sweater dan eens in functie van je lichaamstype. Een ovaal, atletisch of eerder recht lichaamstype: voor elk type zijn er belangrijke aandachtspunten in functie van kledingkeuze. In deze tekst geven we vijf tips voor mannen met een ovaal lichaamstype. Heb jij een overwegend rond bovenlichaam? Lees dan zeker verder. 

De mannelijke lichaamstypes kunnen we in drie soorten verdelen: atletisch, recht of ovaal. In dit artikel richten we ons op het ovale type. Zijn je armen, benen en schouders slank, maar is je bovenlichaam iets meer rond gevormd? Dan heb jij een ovaal lichaamstype. Mannen met dit lichaamstype hebben het niet altijd even gemakkelijk om zich stijlvol te kleden of de juiste pasvorm te vinden, maar met deze tips wordt dat kinderspel. 

1. Draag kledij die je lichaam langer maakt

Heb je een ietwat rondere buik? Ga dan voor kleding die je bovenlichaam langer maakt. Ga sowieso voor een overhemd of T-shirt dat soepel over je buik valt en durf te gaan voor een kledingstuk met verticale strepen. Zo lijkt je bovenlichaam langer en valt je rondere buik meteen minder op. Kies bovendien voor donkere kleuren. Die doet je slanker lijken. 

2. Leg de aandacht op de schouderlijn

Door de focus op de schouderlijn te leggen, neem je de aandacht weg van je buik. Bovendien zal je romp meer structuur krijgen als je de schouderlijn optisch wat kan verbreden. De schouderlijn verbreden kan bijvoorbeeld door het dragen van een mooie colbert. Voordeel daarvan is dat het meteen ook je buikje nog wat extra verdoezelt. 

3. Vermijd details rond de taille 

Een opvallende riem of andere details ter hoogte van je taille? Dat is geen goed idee! zulle accessoires accentueren immers je taille en de buikstreek en dat moet je met een ovale lichaamsbouw net zien te voorkomen. Vermijd dus opvallende of kleurrijke riemen en ga voor low profile ter hoogte van de taille. 

4. Zorg voor mouwen en broekspijpen op lengte 

Je mag nog alle moeite van de wereld doen om je bovenlichaam langer te laten lijken, met te korte mouwen of broekspijpen zal al die moeite voor niets zijn. Kortere ledematen zorgen er immers voor dat je er breder uitziet, iets wat je met een ovale lichaamsbouw absoluut moet zien te vermijden. Ga dus voor mouwen en broekspijpen die perfect op lengte zijn. Ben je een extra lange man? Dan kunnen overhemden met mouwlengte 7 een oplossing bieden. Of extra lange T-shirts.

5. Durf je overhemd los over je T-shirt te dragen

Een leuke kledingtip voor mannen met een ovaal lichaamstype: draag boven je T-shirt een los overhemd. Wanneer je het overhemd open laat, geef je extra lengte aan je bovenlichaam. Bovendien zorgt een overhemd voor wat extra accenten ter hoogte van de schouderlijn waardoor je meteen een slanker figuur zal krijgen. 

Meer berichten
 
Auto zoeker