Oldenzaal kijkt naar verkiezingen 2021

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal kijkt nu al vooruit naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De gemeente wil onder meer een nieuwe indeling van de stembureaus maken. De gemeente wil inwoners graag mee laten praten.

Voor de gemeente een nieuwe indeling kan maken van de stembureaus, wil men eerst kritisch kijken naar de huidige stembureaus. Oldenzalers kunnen hun mening geven over het stembureau dat zij gebruiken, onder meer over zaken zoals de bereikbaarheid, privacy, inrichting van de stemhokjes, looproutes of iets anders dat naar uw mening beter zou kunnen. De gemeente ontvangt graag voor 1 juni uw reactie. Deze kunt u dan mailen naar verkiezingen@oldenzaal.nl

Veel aangepast
De afgelopen jaren werden veel stemlocaties al gewijzigd, onder meer met als doel om slecht toegankelijke plekken uit de bannen. Zo is het een vereiste dat stemlocaties drempelvrij toegankelijk zijn voor senioren en anderen die slecht ter been zijn. Dit heeft wel tot concreet gevolg dat veel oude locaties niet meer goed gebruikt konden worden.

Overal stemmen
De gemeente benadrukt ook dat inwoners met hun stempas en geldig legitimatiebewijs in elk willekeurig stembureau binnen de gemeente Oldenzaal mogen stemmen. Op de stempas staat weliswaar een advieslocatie aangegeven, maar u kunt ook op andere Oldenzaalse stembureaus stemmen. De gemeente zal ook kijken naar dit aspect van de verkiezingen; door de jaren heen zijn de verdeling van de bureau's steeds gewijzigd.

Meer berichten
 
Auto zoeker