Afbeelding

Oldenzaal kijkt naar verkiezingen 2021

Algemeen

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal kijkt nu al vooruit naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De gemeente wil onder meer een nieuwe indeling van de stembureaus maken. De gemeente wil inwoners graag mee laten praten.

Voor de gemeente een nieuwe indeling kan maken van de stembureaus, wil men eerst kritisch kijken naar de huidige stembureaus. Oldenzalers kunnen hun mening geven over het stembureau dat zij gebruiken, onder meer over zaken zoals de bereikbaarheid, privacy, inrichting van de stemhokjes, looproutes of iets anders dat naar uw mening beter zou kunnen. De gemeente ontvangt graag voor 1 juni uw reactie. Deze kunt u dan mailen naar verkiezingen@oldenzaal.nl

Veel aangepast
De afgelopen jaren werden veel stemlocaties al gewijzigd, onder meer met als doel om slecht toegankelijke plekken uit de bannen. Zo is het een vereiste dat stemlocaties drempelvrij toegankelijk zijn voor senioren en anderen die slecht ter been zijn. Dit heeft wel tot concreet gevolg dat veel oude locaties niet meer goed gebruikt konden worden.

Overal stemmen
De gemeente benadrukt ook dat inwoners met hun stempas en geldig legitimatiebewijs in elk willekeurig stembureau binnen de gemeente Oldenzaal mogen stemmen. Op de stempas staat weliswaar een advieslocatie aangegeven, maar u kunt ook op andere Oldenzaalse stembureaus stemmen. De gemeente zal ook kijken naar dit aspect van de verkiezingen; door de jaren heen zijn de verdeling van de bureau's steeds gewijzigd.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01