Nog geen normale opening stadstheater De Bond per 1 juni

OLDENZAAL - Stadstheater De Bond in Oldenzaal verwacht pas na de zomer weer de reguliere voorstellingen te kunnen houden.

De overheidsmaatregelen rond het coronavirus worden komende week versoepeld. Ook de theaters krijgen hierdoor op papier meer ruimte: per 1 juni zouden maximaal 30 mensen in een zaal mogen zitten. Dit, plus de beperkingen van de 1,5 meter afstand houden, blijkt echter voor veel theaters zoals De Bond een te grote opgave met hun normale voorstellingen. De bond heeft dan ook besloten om ook na 1 juni vooralsnog geen reguliere voorstellingen te houden. "En dat vinden wij ontzettend jammer, want we missen u!", aldus het theater.

Uitgesteld
Desalniettemin zijn zij achter de schermen druk bezig om zoveel mogelijk nieuwe speeldata te vinden voor de voorstellingen die tussen 13 maart en 1 juni plaats zouden vinden bij De Bond. Had u kaarten voor (één van) deze voorstellingen? Dan houden zij u persoonlijk op de hoogte over een nieuwe speeldatum of definitieve annulering.

Nieuwe invulling
Vanaf 1 juni is het voor theaters toegestaan om maximaal 30 bezoekers te ontvangen. Samen met twee lokale theatermakers is De Bond bezig om hier invulling aan te geven. "Als theater kunnen we dan in de praktijk onze maatregelen toetsen, zodat iedereen ons veilig kan bezoeken. Bijkomend voordeel: u kunt weer eens plaatsnemen op ons rode pluche en ons team kan weer voor u klaar staan. Want dat is wat wij het liefste doen!"

Seizoen 2020-2021
Na de zomer wil het theater weer relatief normaal voorstellingen draaien. Maar onder welke voorwaarden dat gaat zijn, is nu nog niet bekend. De nieuwe theaterbrochure verschijnt voorlopig nog niet en de kaartverkoop is uitgesteld.

Meer berichten
 
Auto zoeker