Groote Markt vanaf nu weer afgesloten voor het verkeer

OLDENZAAL - De Groote Markt was de afgelopen tijd open voor het verkeer. De gemeente gaat dit nu weer terugdraaien omdat we weer langzaam terugkeren naar de vertrouwde situatie.

Het was één van de meer creatieve coronamaatregelen die genomen werd de afgelopen tijd: de gemeente stelde de Groote Markt open voor al het verkeer. De onderbouwing is dat dit makkelijk was voor de klanten die gebruik maakten van de afhaalservices van de horeca, maar ook voor de horecaondernemers zelf die zo gemakkelijker in konden laden voor de bezorging.

Teruggedraaid
De gemeente signaleert dat het nu al weer wat drukker is op straat. Daarnaast komen er ook weer diverse verruimingen aan van de coronamaatregelen. Per 1 juni kan de lokale horeca weer open en mogen ook weer terrassen geplaatst worden. Dan is te veel verkeer op de Groote Markt weer niet zo handig.

Uitzondering
Horecaondernemers met een ontheffing mogen tot en met 31 mei nog wel met eigen auto de Groote Markt oprijden om hun onderneming te bereiken. Aangezien veel horecaondernemers in deze corona-tijd maaltijden rondbrengen om hun werk te blijven uitoefenen. Gelukkig zijn er in de binnenstad veel andere parkeergelegenheden voor klanten, zoals bij het Citadel, parkeergarage de Driehoek, de Kloosterstraat, de Ganzenmarkt, en andere locaties. Op die manier kunnen klanten alsnog met de auto maaltijden afhalen in de binnenstad.

Succesvolle bezorging
De afgelopen tijd kozen veel ondernemers voor het aanbieden van thuisbezorging van maaltijden. Oldenzalers maakten ook massaal gebruik van deze praktische mogelijkheden. Het is niet alleen een mooie manier om ondernemers te steunen, maar ook leuk om eens wat te proberen van een restaurant zonder dat men direct de deur uit hoeft. Het zal interessant worden om te zien hoeveel van deze bedrijven ook ná de heropening in juni nog bezorging aan blijven bieden. Kijk voor een overzicht van bezorgende bedrijven op: www.uitinoldenzaal.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker