Column: De Boxspring & matrassenspecialist

Het is al weer ruim 13 jaar geleden dat ik met mijn lief 'lepeltje lepeltje' de nacht doorbracht. Na haar overlijden, verhuisde ik naar mijn geboorteplaats Oldenzaal. Ook het bed en matrassen gingen mee. Ik slaap er nog steeds op. Met het ouder worden nemen ook de klachten toe. Maar het advies om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en te slapen heb ik mij ter harte genomen. (Met dank aan Maria Walters van Lang zult u Wonen).

Het alleen slapen bracht met zich mee dat ik het nachts koud had in bed. Mijn Canadese vriendin Loesje, dacht daar een oplossing voor te hebben, en ze bezorgde mij twee paar bedsokken. De koude voeten bleven ondanks de bedsokken. De hartspecialist vertelde, dat de medicijnen mogelijk de oorzaak zouden kunnen zijn van koude voeten. Langdurig bleef mijn nachtrust verstoord; niet fit en niet uitgerust kwam ik 's morgens uit bed. Pratende met leeftijdsgenoten kwam ik er achter dat ik mogelijk een slechte nachtrust had omdat ik sliep op een verouderde matras.

Wanneer je dan zoals ik in Oldenzaal woont, ga je naar de plaatselijke middenstand. Aangetrokken door de fraaie etalages (het is volgens mij de mooiste etalage in de Bisschopstraat) van de Boxspring & matrassenspecialist, ging ik daar op zoek naar informatie en deskundig advies. Het eerste wat mij werd gevraagd was, "Hoe lang slaapt u al op uw huidige matras? De mens brengt gemiddeld 3.000 uur per jaar door in bed. En gelet op uw leeftijd van 84 hebt u al ruim 240.000 uur in bed doorgebracht." Zijn constatering was dat de mens veel te lang wacht met het aanschaffen van een nieuwe matras. Zijn advies is om eens in de 10 jaar een nieuwe matras aan te schaffen.

Een goede matras dient, om op te slapen, om op uit te rusten en niet te vergeten de aandacht voor de nachtelijke hygiëne. En zo kwam ik in contact met de Boxspring & matrassenspecialist; een succesvolle Oldenzaals ondernemer. Er ontspon een verhaal met een mooi einde, dat ik u geachte lezers (slapers) niet wil onthouden. Zij hebben ervoor gezorgd dat sedert een aantal weken mijn nachtrust sterk is verbeterd. Ik stap 's morgens fitter, frisser en uitgeruster uit mijn bed. De koude voeten zijn er nog steeds, ik ga op zoek met de vraag: "Wat te doen tegen koude voeten in de nacht”? In de komende Hartkranten laat ik u kennis maken met Boxspring & matrassenspecialist. Mogelijk wilt u ook van zijn advies gebruik maken en uw slaap en nachtrust verbeteren. Lees in de volgende Hartkrant het uitgebreide verhaal.

Kaatjeknip
Reactie: kaatjeknip@gmail.com

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>