Afbeelding

Het sportieve leven komt weer op gang in Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - Het waren uitbundige momenten voor de jeugd de afgelopen week; net als koeien die na een lange winter weer de wei in mogen, zo was ook het enthousiasme groot bij de jeugdleden die afgelopen week weer de sportvelden op konden. Een voorzichtige, maar belangrijke stap vooruit om weer langzaam naar een normaal ritme te komen.

De versoepelde maatregelen voor de jeugd waren voor de lokale sportclubs een echte verademing, evenals voor de sportende jeugd zelf. Wel moest aan de nodige regels voldaan worden om concreet weer te kunnen sporten. Zo moest men in sportkleding naar de sportlocatie komen, kan men niet douchen bij de voorziening zelf en ook voor en na trainingen mag men er niet rondhangen. Kortom, een puur functionele benadering waardoor trainen wel mogelijk is. Ook wedstrijden mag men helaas namelijk nog niet spelen.

Eerste trainingen
Veel verenigingen grepen de mogelijkheden desondanks met beide handen aan om hun jeugdleden toch weer wat te laten sporten. Het is belangrijk om hun conditie en techniek op peil te houden, maar ook zeker om de jeugdleden betrokken te houden bij de club. Wanneer de crisis immers te lang zou duren, komen jeugdspelers wellicht op het idee om de club vaarwel te zeggen. Dit zou op termijn een groter probleem kunnen vormen voor clubs die nou eenmaal sterk afhankelijk zijn van jonge aanwas voor de competitieve prestaties.

Langzaam open
Naast het voetbal en het hockey gaan ook de wat minder bekende sporten inmiddels weer open. Zo zijn ook de beachvelden bij Paal 12 aan de Vondellaan weer in gebruik genomen voor de jeugd. Zij kunnen dan trainen, hoewel sporten zoals beachvolleybal nou eenmaal inherent wat lastiger zijn in de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Voor Paal 12 is de gedeeltelijke heropening ook tegelijk een eerste teken van voorzichtig herstel; naast de sportieve functie dient het ook als ontmoetingscentrum voor De Thij met uiteenlopende activiteiten. Vrijwel alles ligt op dit moment echter nog stil.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 20 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 20 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 21 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 23 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 23 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 23 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 23 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 23 uur geleden