Afbeelding

Krasse Knarren komen en gaan

Algemeen

OLDENZAAL - De eerste stadsprins die van buiten Oldenzaal kwam, was Evert Oostvogel; de Twentse modekoning. Goed gekleed, gulle lach, een man met een duidelijke eigen mening. Vorige week heeft hij afscheid moeten nemen van dit aardse bestaan.

Evert was tot zijn overlijden de oudste en nog in leven zijnde oud-stadsprins. De Hoog bejaarde Krasse Knar die nu aanzit aan de tafel bij zijn eigen kok Jan, die hem reeds is voorgegaan en de tafel der Knarren reeds heeft voorbereid. Voor Evert geen carnavalsviering meer van 66 jaar Carnaval in de Boeskoolstad.

Bijzonder mens
Evert Oostvogel een aimabel mens, een Carnavals prins puur sang. Maar ook een Muiter. Niet voor niets ontving hij als eerste Muiter de felbegeerde Jan Kip trofee. Evert wist zich te presenteren als carnavalsprins maar ook als Krasse Knar. En dat krijgt deze week zijn vervolg in de presentatie tijdens het Krasse Knarren Carnaval in de Mariahof waar de derde Hoogheid van de Krasse Knarren zijn of haar opwachting gaat maken. Want bij de Carnavalsviering van de Krasse Knarren bij Zorgfederatie Oldenzaal wordt geen onderscheid gemaakt in het man of vrouw zijn.

Opvolger
Vorig jaar was de nu 86-jarige Krasse Knar Miep van Toor de Nar die voorging bij de carnavalsvereniging. Ben benieuwd welke Krasse Knar ons dit jaar voor zal gaan. Kwaliteit van leven en een goede oude dag, dat is waar het omgaat. Zorgen maken om het alcoholgebruik en vleselijke lusten, welnee. Maar wel zorg en aandacht voor dementie, Alzheimer en eenzaamheid. Maar dat zetten ze om met ondersteuning van de vele vrijwilligers en het dweilorkest 'La Bella Bok'. Een bruisend samenzijn voor de Krasse Knarren in de Boeskoolstad. Niet voor niets werd vorige week al goud uitgereikt. Nu ik dit schrijf, realiseer ik mij dat ik ook behoor tot de groep der Krasse Knarren. De beperkingen en mankementen dienen zich aan; immers ouderdom komt met gebreken. Maar, als Krasse Knar hef ik met u allen het glas en zing 'de jeskus oet'

Kaatjeknip, februari 2020

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 15 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 18 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41