Afbeelding

Doare Mutsenspektakel

Algemeen

OLDENZAAL - Carnavalvierende vrouwen uit Oldenzaal, maar ook die van buiten Oldenzaal, kunnen aan hun trekken komen in brede zin door het Doare Mutsenspektakel mee te beleven.

Jaren geleden werd door de Boeskoolwitjes het Mutsenspektakel, dat voorafging aan het Oldenzaalse Carnaval, georganiseerd bij hotel het Landhuis. Deze eerdere activiteit behoort tot het verleden, maar nu hebben ze het nieuw leven ingeblazen. Waarbij het niet meer gaat om de mooiste muts, maar het draait nu allemaal om de Doarste Muts.

Vrouwen en carnaval
Ingrid Hassing, Angeline Beene, Rita Linderhof en Maaike Wubbels steken tijd en energie in het Doare Mutsenfestival. Ze verzekerden mij dat het niets te maken heeft met de discussie over vrouwen en carnaval. Ria Linderhof "Het gaat nu om de "doarste muts", die feestelijker en uitdagender mag zijn." De dames hebben contact gezocht met Barry Schopman en met Marc Kemna, de eigenaar van café/restaurant Markt 19, en deze zien het Doare Mutsenspektakel wel zitten. Door eerdere publicatie over dit evenement werd aan mij de vraag gesteld of dit Mutsenspektakel ook toegankelijk is voor transgenders? De dames hebben nog genoeg tijd om hier over na te denken en antwoord te geven. Een vriend van mij, Alex (homo), is zeer creatief in het maken van hoeden, mutsen, petten. Hij zal het fijn vinden om met zijn creaties bijdragen te leveren. Persoonlijk draag ik graag een hoed, maar de hoedjes van onze Koningin Máxima hebben mijn voorkeur.

Voorverkoop
Oldenzaal stad met diversiteit waar mijns inziens niemand wordt buitengesloten. Dus feest het spektakel mee op donderdag 20 februari bij Markt 19 te Oldenzaal. Kaarten zijn in de voorverkoop bij Markt 19 en bij Ietsje Pietsje Anders. Kosten €10- een welkomstdrankje, twee consumpties en Mutsenspeld inbegrepen.

Foto & tekst Martin Meijerink
Foto v.l.n.r.: Maaike-Rita-Ingrid-Angeline

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 8 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26