Afbeelding

De Thijdarren komen handjes te kort!

Algemeen

OLDENZAAL - Het ontwerpen en bouwen van carnavalswagens is een tijdrovende bezigheid. Vroeg in het jaar eigenlijk al direct na de optocht worden de constructiedelen, elektromotoren voor de aandrijvingen en andere herbruikbare materialen uit de praalwagens gehaald en opgeborgen voor hergebruik het volgende jaar.

Achter de deuren van de carnavalsloodsen aan de Thorbeckestraat in Oldenzaal is het een drukte van belang. Zes carnavalsverenigingen zijn hier gehuisvest en dagelijks zijn de vele vrijwilligers druk in de weer om er zorg voor te dragen dat hun Carnavalsvereniging met de eer van de mooiste praalwagen gaat strijken. Creatieve geesten van verschillende verenigingen zetten zich hier in om de praalwagen van hun vereniging te verheffen tot het mooiste exemplaar. Jonge mannen en vrouwen die met plezier in de weer zijn om te komen tot de uitvoering van het door de ontwerpers aangegeven creatie.

Jong en oud
Het zijn niet alleen jongeren, ook de Oldenzaalse senioren zijn dagelijks in de weer met het buigen en lassen van staaldraad, het moduleren van kippengaas en piepschuimpanelen nodig bij het samenstellen van de meest ludieke of actuele verenigingspronkstuk. De Twentse Carnavalsoptocht waarin meer dan honderd nummers meedoen, en waar meer dan 100.000 carnavalisten/kijkers op afkomen vindt plaats op zondagmiddag 23 februari, aanvang 12.30 uur. Deze zondagmiddag wordt in Oldenzaal gezien als het ultieme hoogtepunt van het carnavalsweekend. De creatieve senioren van carnavalsvereniging De Thijdarren zijn dan ook volop in de weer. "We komen tijd en handjes te kort" is de oproep. Oldenzaalse junioren en senioren laat u niet onbetuigd, wees welkom en help mee om de laatste klussen te klaren. Kom naar de Thorbeckestraat hal 2 op dinsdag- of donderdagavond.

Foto: Even tijd voor een foto De Thijdarren senioren.
Foto & tekst Martin Meijerink

Afbeelding
Bibliotheek Twente verwelkomt nieuwe vrijwilligers 7 mei, 15:50
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 3 mei, 15:43
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 3 mei, 15:04
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:23
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 3 mei, 12:07
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 3 mei, 12:03