Foto:

De kracht van de CAREGiver

ENSCHEDE - Wat is het belang van langer thuis blijven wonen? En wat maakt de band tussen CAREGiver en senior zo waardevol? CAREGiver Charlotte (l) en meneer de Ruiter (r) vertellen hun verhaal.

Het was de dochter van meneer de Ruiter die hem in contact bracht met Home Instead Thuisservice. "Ik kwam uit het ziekenhuis, was slecht ter been en ik had weinig sociale contacten in de buurt, dat maakte het leven thuis een stuk lastiger", concludeert meneer de Ruiter. "Mijn dochter hoorde via via over Home Instead. Ze nam contact op en kort daarna kwam ik in contact met CAREGiver Charlotte. Inmiddels zijn we ruim 3 jaar verder en… CAREGiver Charlotte is er nog steeds!"

Samen op pad
"De hele week kijk ik uit naar haar komst. Samen drinken we een kop koffie en gaan we erop uit. Meestal gaan we boodschappen doen, maar Charlotte helpt me ook bij het maken van andere beslissingen. Onlangs heeft ze me bijvoorbeeld geholpen bij de aanschaf van een nieuwe rollator. Natuurlijk staan mijn kinderen ook voor me klaar maar die wonen net wat verder weg. Mijn dochter woont in Rotterdam en mijn zoon zit vaak in het buitenland, maar ik kan ze met mijn iPad wel altijd Skypen", glundert meneer.

Vertrouwd gevoel
"Het meest bijzondere aan de CAREGivers van Home Instead is dat ze allemaal zo geknipt zijn voor het werk. Zelfs wanneer er een invaller komt, lijkt het alsof ik ze al jaren ken. Allemaal zijn ze zo geduldig en toegewijd. Ze stellen zich echt in dienst van de ander. Zelf ben ik in mijn jongere jaren ook mantelzorger geweest dus ik weet hoe zwaar het werk kan zijn. Ondanks dat ik regelmatig contact heb met mijn kinderen maakt Home Instead het leven thuis een stuk comfortabeler en gezelliger! Mijn grote wens is om tot aan mijn dood in dit huis te blijven wonen. Het huis waar ik inmiddels al meer dan 50 jaar woon! Het is de plek waar ik al mijn herinneringen heb aan mijn familie. Het is het huis waarin we feestjes gaven en waar mijn zoon vroeger nog stiekem via de regenpijp naar boven klom na het uitgaan."

Echt helpen
"Ik vind het belangrijk om erachter te komen hoe ik iemand echt kan helpen." Volgens CAREGiver Charlotte is het juist de band die zo waardevol is. "Als CAREGiver kijk ik bij de eerste bezoeken de kat uit de boom", vertelt Charlotte. "Ik vind het belangrijk om te analyseren wat voor persoon iemand is, zodat ik ook goed kan beoordelen hoe ik iemand echt kan helpen."

Contact met familie
"Iedere klant is anders, maar met allemaal heb ik een warme band. Als CAREGiver heb ik ook regelmatig contact met de familie. Toen meneer de Ruiter bijvoorbeeld in het ziekenhuis lag voor galstenen hield ik contact met zijn dochter en kon ik meneer een kaartje sturen. "Meneer de Ruiter kan nog veel zelf en dat laat hij ook altijd weten", glimlacht Charlotte. "Pas sinds de laatste tijd mag ik meneer een arm geven, nadat hij onlangs is gevallen. Een keuze uit veiligheid, maar wat blijkt, arm in arm lopen is ook een stuk gezelliger!"

Meer informatie
Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Home Instead Thuisservice voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Home Instead Thuisservice Enschede, bel 053-3030122 of mail naar info.enschede@homeinstead.nl. Zie voor meer informatie over Home Instead de website www.homeinstead.nl/enschede.

Meer berichten
 
Auto zoeker