Foto:

Veiliger op pad met de scootmobieltraining

OLDENZAAL - Ouderen hebben steeds meer mogelijkheden om ook op hogere leeftijd mobiel te blijven. Maar wanneer het lichamelijk wat sneller achteruit gaat, komt toch nog vaak de traditionele scootmobiel om de hoek kijken. Hoe handig deze voertuigen ook zijn, ze zijn niet zonder enige risico's. Oldenzaalse gebruikers van een scootmobiel kunnen daarom op 22 of 28 april weer deelnemen aan een scootmobieltraining.

Er worden twee keer trainingen gehouden; beide dagen bij Breedwijs aan de Helmichstraat 42b, op beide dagen van 09.30 tot 15.30 uur. Deelname kost 7,50 euro. Aanmelden kan bij de gemeente Oldenzaal, via 0541-58 81 11 of via info@oldenzaal.nl.

De training
Deelnemers krijgen onder meer een opfrismoment over de verkeerskennis en moderne verkeersregels. Daarnaast leren zij omgaan met lastige verkeerssituaties en er worden vaardigheidsoefeningen gedaan op de scootmobiel. Verder komen hulpmiddelen aan bod evenals tips voor het veilig en comfortabel gebruik van de scootmobiel. De gemeente Oldenzaal hoopt uiteraard op veel deelname. Mochten er veel deelnemers zijn, dan kan ook nog een extra trainingsdag toegevoegd worden. De gemeente Oldenzaal organiseert de trainingen samen met Veilig Verkeer Nederland en Impuls, met financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.

Vaker trainingen
De afgelopen jaren werden vaker soortgelijke trainingen gehouden om oudere weggebruikers veilig op de weg te houden. Zo nam menig oudere automobilist al deel aan de opfriscursussen voor de verkeersregels. Veel automobilisten beschikken immers al lange tijd over het rijbewijs, maar hierdoor zakken de regels wel wat weg. Ook zijn zij niet zo bekend met de huidige regels in het moderne verkeer. Verder werden ook al vaker cursussen gehouden voor gebruikers van elektrische fietsen. Met name deze voertuigen zijn een groter risico voor senioren, omdat ze sneller gaan terwijl ze zelf juist langzamer zijn qua reactievermogen. Combineer dit met een slechte balans en andere lichamelijke problemen en ze leveren een duidelijk risico op; senioren komen sneller ten val.

Meer berichten
 
Auto zoeker