Foto:

Twente FM investeert in uitbreiding nieuwsredactie

DENEKAMP - Twente FM gaat verder investeren in de lokale journalistieke berichtgeving. Dankzij een nieuwe subsidie kan de omroep het komende jaar investeren in uitbreiding van de lokale nieuwsredactie.

Twente FM maakte de afgelopen jaren al uitzendingen voor Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen. De omroep nam in juli vorig jaar ook het eerder opgeheven Regio FM in Wierden over. Met een relatief kleine nieuwsredactie met vrijwilligers brengen zij dagelijks nieuws op Twente FM, Accent FM, Twente TV en online.

Subsidie
In het kader van 'Professionalisering van de lokale/streek omroep' van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) is RTV Noordoost Twente als één van de 20 gekwalificeerde (streek)omroepen in Nederland aangewezen om mee te doen met een nieuwe, tweejarige pilot. Met extra investeringen kunnen zij de nieuwsredactie verder professionaliseren en versterken.

Vacature
De omroep heeft nu ook een vacature uitgezet om nieuwsredacteurs te vinden. Het gaat hierbij om een betaalde functie van 20 tot 36 uur per week. De omroep zoekt mensen met een HBO werk/denkniveau en ervaring in de journalistiek. Men moet woonachtig zijn in en binding hebben met de regio Twente. De redacteur gaat door eigen nieuwsgaring het nieuws 'van om de hoek' produceren. Verder moeten kandidaten beschikken over goede communicatieve vaardigheden en flexibel zijn qua inzet. Ervaring met het produceren van audio en video of inspreken van audio en voice-over is een pré.

Solliciteren
Neem voor meer informatie contact op met voorzitter Wim Aarsen van RTV Noordoost-Twente op 0541-35 35 36 of via wim.aarsen@rtvnot.nl. Solliciteren kan door een motivatiebrief en CV te sturen naar wim.aarsen@rtvnot.nl. Kijk ook op: www.twentefm.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker