Afbeelding
Foto: Bjorn Keizers

Geld voor bij-, om- en nascholing Oldenzalers

Algemeen

OLDENZAAL - Niemand is te oud om bij te leren. Sterker nog, het is van groot belang om ook op lange termijn plezier in het werk te hebben en je baankansen hoog te houden. Het promoten van een leven lang leren heeft dan ook een hoge prioriteit. Via het Twents Fonds voor Vakmanschap is het mogelijk om je om-, bij- of na te laten scholen.

Onder de noemer IKBINDR wordt ook in Oldenzaal een campagne gevoerd om mensen enthousiast te maken voor het bijleren. De campagne prikkelt en activeert mensen om te blijven investeren in zichzelf door middel van de zogenaamde scholingscheque van het fonds. Hiermee krijgen zij de gelegenheid om zich te laten scholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4.

Voordelen
Het bijscholen, omscholen en nascholen biedt diverse voordelen, zowel voor de betreffende mensen zelf als voor huidige en toekomstige werkgevers. Het zorgt ervoor dat ze competitief blijven in de altijd veranderende arbeidsmarkt, maar ook dat ze binnen hun bedrijf kunnen blijven groeien met meer verantwoordelijkheden en leuke nieuwe uitdagingen. Zo blijven zij aantrekkelijk als werknemer, ook wanneer ze wellicht uiteindelijk op zoek moeten naar een andere werkgever.

De cheque
De scholingscheque is een bijdrage van 5.000 euro om de bij-, om- of nascholing te kunnen bekostigen. Maar deelnemers krijgen niet alleen het geld, ook een stukje begeleiding hoort erbij. Ze krijgen een loopbaanconsulent van Leren en Werken Twente of het Loopbaanstation toegewezen. Zij voeren dan een loopbaangesprek en beoordelen de aanmelding. Om in aanmerking te komen moet men voldoen aan enkele voorwaarden, waaronder dat de huidige maximale opleiding MBO niveau 4 mag zijn.

IKBINDR-bus
Komende week, van 27 tot en met 31 januari, staat als onderdeel van dit programma ook de promotionele IKBINDR-bus in Oldenzaal. Deze is de hele week te vinden op de Ganzenmarkt. De campagne start tijdens de weekmarkt en inwoners kunnen er de hele week terecht om informatie te krijgen over het aanvragen van een scholingscheque.

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 14 minuten geleden
Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04