Afbeelding

Doe mee aan de Twentse Smokkel Trail

Algemeen

LOSSER - Na drie succesvolle edities organiseert de Losserse atletiekvereniging Iphitos opnieuw een Twentse Smokkel Trail. De loop is dit jaar op zaterdag 9 mei. De route gaat over grotendeels onverhard terrein, over de oude smokkelpaden op de grens tussen Nederland en Duitsland. Bepaalde stukken worden speciaal op deze dag door de landeigenaren eenmalig opengesteld.

Er zullen twee trailroutes zijn: een van 27 en een van 15 kilometer. Deelname is beperkt tot in totaal 650 deelnemers voor beide afstanden samen. Wandelaars kunnen de trailroutes ook weer als wandeltocht lopen. Net als vorig jaar is er een drop-off trailrun, waarbij je met een huifkar naar een drop-off plek op de route wordt gebracht. Van daaruit loop je 10 km terug naar de finish over een uniek en afwisselend parcours. Hiervoor zijn slechts 120 plaatsen beschikbaar. Voor de kinderen staat er een uitdagende 2,5 kilometer drop-offtrail op het programma. Hierbij lopen de kinderen ook door de manegebak over hindernissen en een naastgelegen bos. Start en finish is bij de atletiekbaan aan het Nilantspad 3 in Losser. Na de inspanning is er ontspanning tijdens een gezellig nazit.

Wat is trailrunning?
Trailrunning betekent eenvoudig gezegd 'off-road hardlopen', het volgen van een route over onverharde wegen dwars door de natuur, over smalle paadjes (trails) en langs natuurlijke hindernissen zoals heuvels, zand, modder en beekjes. Steeds meer hardlopers zoeken deze (extra) uitdaging op. Ben je op zoek naar een uitdagend en gezellig evenement, waarbij (hard)lopen in de natuur wordt gecombineerd met de lokale smokkelcultuur en het leveren van een persoonlijke sportieve prestatie? Dan mag je de Twentse Smokkel Trail niet missen. Men kan zich inschrijven op www.twentsesmokkeltrail.nl of via inschrijven.nl. Zorg dat je erbij bent. Vol is vol, dus schrijf je op tijd in!

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12