Afbeelding

Het begon bij Winkelman

Algemeen

OLDENZAAL - Wat ik waarnam was tevredenheid en wederzijdse genegenheid. Dat straalden deze twee senioren uit toen ik bij ze op bezoek was ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijksfeest dat ze onlangs met elkaar vierden.

Johan Leferink (87) en Anna Klein Rot (85) hebben sinds drie weken een riant onderkomen gevonden in een aanleunwoning van de Mariahof, onderdeel van Zorgfederatie Oldenzaal. Het is vrijdagmiddag, de huiskamer aan de Beatrixstraat is vol, de zon schijnt, met een mooi uitzicht op de binnentuin van de Mariahof. Het nieuwe woon- en verblijf adres van Johan en Anna Leferink.

Beiden geboren en getogen Twentenaren. Johan Leferink uit Boekelo en Anna Klein Rot uit Buurse vertellen maar wat graag waar ze zijn opgegroeid en hoe ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Johan vertelt over het aannemingsbedrijf van zijn vader en de vele historische boerderijen die destijds zijn gerestaureerd. Architect Jan Jans trekt voorbij. Maar ook de oorlog in Boekelo en de fiets die hij als jonge jongen verstopte voor de Duitsers.

Anna Klein Rot werkte bij Winkelman in Buurse, het lukte haar om Johan Leferink destijds aan de haak te slaan. Met plezier denkt het paar terug aan de jeugdjaren, het trouwen bij zaal Winkelman en de nazaten die volgden. Vijf kinderen en veertien kleinkinderen, de erfenis van 60 jaar samen lief en leed met elkaar delen. Leed was er ook, het verlies van één van de vijf kinderen. Johan Leferink was in zijn arbeidzaam bestaan docent bouwkunde aan de LTS te Oldenzaal, veel jongeren die destijds de keuze maakten om in de bouw een bestaan op te bouwen zullen zich Johan Leferink nog herinneren. Zo ja? Deel je herinnering! Stuur een felicitatie naar Beatrixstraat 46 in Oldenzaal.

Namens de redactie Hart van Oldenzaal een welgemeend proficiat.

Foto en tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Bibliotheek Twente verwelkomt nieuwe vrijwilligers 21 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 3 mei, 15:43
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 3 mei, 15:04
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:23
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 3 mei, 12:07
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 3 mei, 12:03