Afbeelding

Oldenzaal in kerstsfeer, een kerstfeest vol traditie

Algemeen

OLDENZAAL - Zaterdag 14 en zondag 15 december (koopzondag) kun je genieten van het jaarlijkse kerstfeest in de binnenstad van Oldenzaal. Dit jaar met opnieuw een uitgebreid programma.

De winkels en horeca zijn geopend, in de aangeklede straten staan meer dan 40 kerstkramen, er is glühwein, warme chocolademelk en andere versnaperingen. Er is straattheater, men kan deelnemen aan de torenbeklimming van de Plechelmusbasiliek en er is volop live muziek. Zo treden diverse koren op in het centrum en ook de lokale omroep Twente FM is van de partij om live muziek te draaien. Daarnaast ontdek je in het centrum midwinterhoornblazers, het Piepenrek, een fietsorkest en living statues. Er zijn levende kerststallen te bewonderen, je kunt schaatsen op de ijsbaan bij het Plechelmusplein en in de Plechelmusbasiliek is er ook van alles te doen. Kortom: een weekend vol kerstvertier in de binnenstad van Oldenzaal.

Veel muziek
Tijdens het kerstfestijn treden in de binnenstad de volgende koren op: Vocal Essen, Wrakhout, St. Joseph Jeugd Harmonie, Goed Gemutst, Triple one, Borghenders, Semper Crescendo, All Flavours, Cool Cabbage Orchestra, Singing Lights, Oldenzaals Mannenkoor, de Potters en Smartlappenkoor Aveleijn. De koren rouleren van plek dus je komt steeds verschillende koren tegen. Er is zelfs een fietsorkest die door de straten fietst en ook in de Plechelmuskerk worden er optredens gegeven. Samen met de koren en orkesten maken de straatartiesten er een feest van. Er zijn verschillende Living Statues en steltenlopers aanwezig. Kom bekijken hoe twee mannen samen met de auto op stap gaan en hoe Miss Baksel er niets van bakt en er van alles mis gaat.

Pop-up studio Twente FM
Na het succes van eerdere jaren zal Twente FM ook dit jaar live muziek uitzenden vanaf Oldenzaal in Kerstsfeer. Dit jaar strijkt de pop-up studio neer in het pand van Oldenzaal Promotie. Wil jij een plaatje aanvragen? Kom dan gezellig langs bij de studio aan de Grootestraat 35.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 14 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03