"Ons grote geheim? Dat is geloof, hoop en liefde"
Foto:

"Ons grote geheim? Dat is geloof, hoop en liefde"

OLDENZAAL - Wat ik waarnam was tevredenheid en wederzijdse genegenheid. Dat straalden Rita en Huub van Rossum uit toen ik bij ze op bezoek was bij gelegenheid van het 65-jarig huwelijksfeest dat ze afgelopen week met elkaar vierden.

Huub van Rossum (87) en Rita Hodes (87) hebben vanuit hun woning aan de Monninkstraat met zicht op de Plechelmusbasiliek erg naar hun zin in Oldenzaal. Ze vertellen beiden over hoe goed ze het hebben hier op hun oude dag in de Boeskoolstad. Beiden zijn afkomstig uit Den Haag en waren in hun jeugdjaren al te gast in Twente en raakten daarna bevriend met elkaar. En niet alleen met elkaar, maar ook met Twente en dan met name Oldenzaal.

Motto
Door de hongersnood gedreven kwamen ze op jeugdige leeftijd naar Twente, Rita naar Oldenzaal en Huub naar Losser. Ondanks die minder mooie jaren van de bezetting praten ze graag over die periode en ze koesteren dan ook deze goede herinneringen. Het motto van beiden is Geloof-Hoop-Liefde. Huub steekt het niet onder stoelen of banken en zegt dat het geloof hun beide veel kracht en steun heeft gegeven en nog geeft. "Schrijf maar dat we praktiserend katholiek zijn. Nu beiden 87 jaar hebben, samen 65 jaar lief en leed gedeeld en blijven delen, dat sterkt ons in de hoop dat wij nog lang samen mogen zijn en dat onze kinderen en kleinkinderen daar van mogen getuigen. Vijf kinderen, tien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen waarvan wij hopen dat ze hun eigen levensweg mogen en zullen gaan en zich staande houden en met de boodschap hebt elkander lief."

Gezondheid
Met Huub gaat het fysiek wat minder. Hij wilde maar dolgraag samen met zijn Rita en de burgemeester op de foto. Het was een plezierig samenzijn, met burgemeester Patrick Welman die namens het gemeentebestuur het bruidspaar feliciteerde. Hart van Oldenzaal sluit zich bij de felicitaties aan met een welgemeend proficiat.

Foto en tekst; Martin Meijerink.

Meer berichten
 
Auto zoeker