Foto:

Nieuwe brandweerwagens

WIERDEN - De Brandweer Twente heeft deze week een zestal nieuwe voertuigen in gebruik genomen. Het gaat om natuurbrandbestrijdingsvoertuigen, specifiek gericht op het blussen van natuurbranden op moeilijk bereikbare plekken.

Woensdag overhandigde brandweercommandant Stephan Wevers van de Brandweer Twente de sleutels aan de ontvangende kazernes. De overhandiging gebeurde in de zandkuil van Getelo. De nieuwe voertuigen komen te staan in de kazernes van Wierden, Delden, Nijverdal, Tubbergen, Rijssen en Denekamp. Zoals u ongetwijfeld weet: gemeenten met een relatief groot buitengebied met veel kwetsbare natuur.

Bijzondere voertuigen
De nieuwe brandweerwagens zijn van het soort CCFM, wat staat voor Camion-Citerne Feux de Forêts. Ze komen van een Franse fabrikant. Het is voor het eerst dat een Nederlands brandweerkorps deze voertuigen koopt van de Franse bouwer. Deze wagens werden volledig gebouwd conform de Franse normen voor natuurbrandbestrijding. Ze zijn gebouwd op basis van een Renault chassis met BMT Fire & Rescue / Gimaex opbouw. "De Brandweer Twente heeft hiermee een goed doordacht product waarmee we Twente een stukje veiliger maken.", aldus commandant Stephan Wevers.

Veelzijdig
De natuurbrandbestrijdingsvoertuigen hebben diverse voordelen. Zo zijn ze specifiek gebouwd voor off-road gebruik. Immers, natuur is vaak niet echt makkelijk toegankelijk met een traditionele brandweerwagen. De nieuwe voertuigen zijn daarom ook een stuk lichter en wendbaarder. Bovendien zijn ze voorzien van betere veiligheidssystemen. Naast de inzet voor specifiek natuurbranden kunnen ze ook ingezet worden als kleine tankwagen. De Brandweer Twente kijkt hiermee ook naar de bredere inzet voor toekomstbestendige brandweerzorg.

Meer berichten
 
Auto zoeker