<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195227&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto:

Grondprijzen Tubbergen blijven gelijk

TUBBERGEN - De Twentse woningmarkt is volop in beweging. De huizenprijzen zitten op grote hoogte en ook de vraag naar bouwgrond blijft groot. Toch is er ook goed nieuws te noemen voor mensen die een woning willen bouwen: in Tubbergen gaan de grondprijzen komend jaar niet omhoog.

Deze week nam de gemeenteraad formeel het besluit om ook voor 2020 de grondprijzen op het huidige niveau te houden. In de praktijk zal dit betekenen dat men voor bouwgrond in Tubbergen, Albergen, Geesteren en Harbrinkhoek-Mariaparochie 235 euro per vierkante meter exclusief BTW blijft betalen. In de kleinere kernen Vasse, Reutum, Fleringen, Langeveen en Manderveen blijft de grondprijs op 200 euro per vierkante meter, exclusief BTW.

Tegen het licht
De gemeente laat jaarlijks de grondprijzen beoordelen door een onafhankelijke commissie. De gedachte hierachter is dat de gemeente graag een marktconforme prijs wil die ook in lijn ligt met andere gemeenten in de regio. Dit voorkomt in ieder geval ook de belevenis dat de gemeente prijzen verhoogt puur om meer inkomsten te genereren; iets wat in andere gemeenten nog wel eens ter sprake komt. De gemeenteraad nam hiermee het advies van de commissie over.

Goed voor starters
Het betaalbaar houden van de grondprijzen is ook belangrijk om starters op de woningmarkt tegemoet te komen. Wethouder Erik Volmerink benadrukte het belang al vaker: "Om ervoor te zorgen dat jongeren in hun eigen kern een woning kunnen vinden en om de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren, blijft de starterslening bestaan én liggen de gemeentelijke kavelprijzen voor starters op de woningmarkt 20 procent lager."

Ook voor ondernemers
De gemeente besloot verder om ook de kavelprijzen voor bedrijventerreinen gelijk te houden; 90 euro per vierkante meter exclusief BTW. De prijs voor groen- en reststroken komt dan op 35 euro per vierkante meter aan de voorkant, 70 euro per vierkante meter aan de zijkant.

Kaveltoerisme
Het marktconform houden van de diverse kavelprijzen is voor de gemeente Tubbergen ook een belangrijk middel om 'kaveltoerisme' tegen te gaan. Kopers die immers in een omliggende gemeente goedkoper uit zouden zijn, trekken wellicht weg uit Tubbergen of besluiten om hun nieuwe bedrijfspand elders te vestigen. Het marktconform houden zorgt ervoor dat gemeenten niet op deze manier tegen elkaar uitgespeeld worden of moeten concurreren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195227&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195244&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195228&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>