Historische boeken bekijken
Foto: MASTERPHOTO.NL

Historische boeken bekijken

OLDENZAAL - De historische bibliotheek van het Palthe Huis is de meest bijzondere kamer van het hele huis. Niet alleen was het een kamer waar niet zomaar iedereen mocht komen, de kamer bevat ook een unieke collectie van boeken uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Zowel de collecties van de familie Palthe, Racer als Michgorius zijn op deze plek verzameld.

Tijdens 'Boek op verzoek' duikt u, onder leiding van expert Rob de Bree, antiquaar van Antiquariaat De Zilveren Eeuw in Zwolle, in deze bijzondere collectie. U mag de boeken zelf aanraken en bekijken. Dat wil zeggen, u kiest tijdens het bezoek aan de bibliotheek één boek dat u samen met andere liefhebbers en de expert nader gaat bekijken. Er zijn per middag drie sessies van 1 uur, waarbij plaats is voor 5 personen per keer. Met de door u uitgekozen boeken op tafel vertelt Rob de Bree wetenswaardigheden.

Kom ook
Kom zaterdag 14 december van 13.00 tot 16.00 uur. Per dag zijn er 3 sessies, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur waaraan per keer maximaal 5 personen kunnen deelnemen. Aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op het nummer 0541 513 482. Voor deze activiteit betaalt u slechts de entree tot het museum.

Meer berichten
 
Auto zoeker