Afbeelding
Foto: DUNJA DOPSAJ

The Spirit of Freddie Mercury

Algemeen

NORDHORN - Wereldwijd vulde Freddie Mercury de grootste stadions ter wereld en verraste de mensen met zijn composities van rock en theatraliteit. De Spirit of Freddie Mercury met Queenrealtribute is vanaf januari 2020 op tournee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op 27 januari treden zij op in het Euregium in Nordhorn, vanaf 20.00 uur.

Mercury, geboren in Zanzibar, bracht het grootste deel van zijn jeugd door op een Britse internaat in India, waar zijn talent snel werd erkend en gepromoot. Op 17-jarige leeftijd verhuisde hij naar Londen, waar hij in 1970 gitarist Brian May en drummer Roger Taylor ontmoette en de band "Queen" met hen oprichtte. Vier jaar later bereikten ze een internationale doorbraak met de hit "Killer Queen" - de ene na de andere hit volgde.

Uniek talent
Hij was vooral bekend om zijn onmiskenbare stem, ongelooflijke aanwezigheid op het podium en uitzonderlijke stijl, waardoor hij een charismatische songwriter in de popgeschiedenis werd. Met zijn ingetogenheid, leidde hij een zeer opwindend en decadent leven met vele Partys over de hele wereld. Ondanks zijn HIV ziekte proefde hij zijn passie voor muziek tot zijn dood in 1991, volledig en stond tot het einde met al zijn kracht in de studio.

Daverende show
Onder het motto "De stem - het gevoel - de passie" zal het publiek de bekende hits van Mercury en Queen ervaren in de ongeveer 90 minuten durende show. Internationale topzangers en uitstekende dansers nemen het publiek mee naar een ander tijdperk; een bijzondere glimp van 1986 met Queen in het Wembley Stadium.

Kaarten
Kaartjes zijn te verkrijgen bij: www.eventim.de/eventseries/the-spirit-of-freddie-mercury-2482114/. Kijk ook op: www.mercury.show

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 2 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 3 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond gisteren
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen gisteren
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest gisteren
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49