Afbeelding

Finale Christenhusz theaterprijs met veel Overijssels talent

Algemeen

OLDENZAAL - De voorgeschiedenis van de Christenhusz Theaterprijs brengt ons terug naar 2010. Toen was deze prijs nog bestemd voor talenten in de leeftijd van 12-25 jaar in de regio Noordoost Twente. Daarna heeft het bestuur van de Christenhusz Theaterprijs het deelnamegebied uitgebreid tot geheel Twente en nu is het gebied uitgebreid tot geheel Overijssel. Ook werd er een onderscheid gemaakt tussen beloften (12-18 jaar) en talenten (19-25 jaar).

Na de voorrondes in het Vestzaktheater van Enschede, de Deventer Schouwburg, Theater Hof 88 in Almelo en Stadstheater De Bond in Oldenzaal, was het nu tijd voor de finale. Deze Finale van de Christenhusz Theaterprijs vond vorige week vrijdag plaats in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Mooi feest
Het was van begin tot eind een ware manifestatie van jeugdig vuur en elan en inventiviteit en creativiteit. Een reeks van podiumwaardige muzikale en theatrale acts door jonge beloften en talenten uit heel Overijssel opgevoerd. Het publiek genoot dan ook met volle teugen van de kwaliteit van het gebodene en beloonde Eline van den Munckhof uit Deventer met de publieksprijs, beschikbaar gesteld door de Hart-kranten.

Winnaars
De winnaar van de Christenhusz Theaterprijs in de categorie Beloften was Anika van Driel uit Almelo, terwijl de eerste prijs in de categorie Talenten, beschikbaar gesteld door Rotary Club Oldenzaal, naar Vocal Group Vivid uit Zwolle ging.

Mooie opzet
De avond werd gepresenteerd door Bart Peeters Weem. De winnaar van de editie 2017, Jeffrey Kleine Koerkamp, vermaakte het publiek op aangename wijze tijdens het juryberaad. Voorzitster van de stichting, Annet Meijerink-Nijhuis, als de ook aanwezige Nachtburgemeester van Oldenzaal, Toon Brummelhuis, benadrukten het belang van het stimuleren van de jeugd op cultureel gebied. De Christenhusz Theaterprijs beperkt zich volgens de naamgever Geert Christenhusz niet tot Oldenzaal, maar bestrijkt de hele provincie Overijssel, waarbij Oldenzaal als finaleplaats en geboorteplaats van Christenhusz een centrale rol krijgt toebedeeld. Zie ook: www.christenhusztheaterprijs.nl

Foto en tekst Martin Meijerink.
Foto: De finalisten van de Christenhusz Theaterprijs met op de voorgrond Eline van den Munckhof uit Deventer (publieksprijs) .

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 6 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 9 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41