Foto: Stock

Wereldlichtjesdag in de Pancratiusbasiliek

TUBBERGEN - Elk jaar, op de tweede zondag van december, is het Wereldlichtjesdag. Er worden op die dag wereldwijd, om 19.00 uur kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Er wordt stilgestaan bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Door de verschillende tijdzones ontstaat er vierentwintig uur een symbolisch lint van licht.

Voor de eerste keer wordt in de H. Pancratiusbasiliek in Tubbergen, Wereldlichtjesdag georganiseerd. Dit op initiatief van een werkgroep die privé of op het werk, met een verlies van een te vroeg geboren baby, een volwassen kind jong of oud, te maken hebben gehad. Volgens de werkgroep maakt het niet uit hoe oud het kind was of hoelang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd is hij of zij in je hart en gedachten!

Iedereen welkom
De bijeenkomst is voor ouders, broertjes en zusjes, oma en opa's, en andere familieleden, vrienden, buren en iedereen die een kaarsje wil branden voor kinderen die gemist worden. De leden van de werkgroep willen nadrukkelijk aangeven dat het een bijeenkomst is waarbij alle belangstellenden welkom zijn. Tijdens de bijeenkomst worden kinderen herdacht door het aansteken van een kaars, het lezen van troostende gedichten, het samen luisteren naar liederen, gezongen door het koor Cantare uit de geloofsgemeenschap van Geesteren. De inloop voor deze bijeenkomst begint om 18.15 uur in de H. Pancratius basiliek. Om 18.45 uur begint de bijeenkomst. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie of thee. Kijk op: www.wereldlichtjesdagtubbergen.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker