Foto:

10 jaar wandelen door het prachtige Hulsbeek

OLDENZAAL - Iedere woensdagmorgen is het weer een drukte van belang op het plein bij Winkelcentrum de Thij in Oldenzaal. Meestal vertrekken ruim 25 mannen en vrouwen (met de huidige temperaturen warm gekleed) om 09.00 uur voor de zogenaamde Thijronde door het Hulsbeek.

Inmiddels gebeurt dit alweer bijna 10 jaar. Henk Köiter was op 1 december 2009 de initiatiefnemer, meerdere wandelaars lopen ook al vanaf het begin mee. Als hij er een keer niet bij kan zijn, is dat geen probleem. De 'automatische piloot' zorgt ervoor dat de wandelaars precies op tijd vertrekken. Men loopt altijd even langs de parkeerplaats naast de begraafplaats om 9.15 uur zodat eventuele laatkomers nog kunnen aansluiten.

Loop 9 of 6 kilometer
De Thijronde is een stevige wandeling die de grootst mogelijke route door Het Hulsbeek volgt van ongeveer 9 kilometer, om Toetersdennen tot achter de klootschietbaan, langs het heideveld en om alle vijvers van Het Hulsbeek. Een tweede groep doet het rustiger aan met een wandeling van 6 kilometer, inclusief een korte pauze bij de Gammelkerbeek.

Paal 12
De wandelaars komen rond 10.40-50 uur terug en gaan dan lopend of per fiets naar Paviljoen Paal 12 voor koffie of thee. In de loop van de afgelopen 10 jaar is er door vrijwilligers van Paal 12, Gerard Beverborg en Joke Elsten, een traditie toegevoegd: ze organiseren aan het eind van de winter een stamppotbuffet en aan het eind van de zomer een BBQ, waar vele wandelaars zich voor opgeven.

Jubileumronde
Iedere week, ieder seizoen, weer of geen weer, kunt u meewandelen. Zonder kosten en zonder aanmelding. Op woensdagmorgen 4 december is iedereen uitgenodigd om mee te lopen met de speciale jubileumronde. Er is appeltaart besteld voor bij de koffie. De wandeling is gewoon gratis, maar voor de taart wordt deze keer wel één euro gevraagd. Voor meer info, kunt u mailen naar henkkoiter@gmail.com of bellen: 06-10703551.

Meer berichten
 
Auto zoeker