<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195227&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto:

Column: Drie bezorgde Oldenzaalse ondernemers

OLDENZAAL - Trots zijn ze op de Oldenzaalse binnenstad zeggen ze. Maar toch? Drie Oldenzaalse ondernemers (volgens mij geen rasechte Oldenzalers) lieten de opgekropte frustraties over het niveau van onze Oldenzaalse binnenstad schriftelijk verwoorden door een, ook al niet Oldenzaalse, verslaggever.

Breed uitgemeten op de foto, de een de handjes over elkaar, de ander de hand in de tuk, en de ander de handjes in de zij. Ik vroeg me af: wat heb ik dan gemist? Er is in 2017 toch een stadsmanager aangesteld voor de Oldenzaalse binnenstad? Er is ook een procesmanager binnenstad en ook nog onze wethouder Alida Renkema.

En ik weet dat deze drie vrouwen Oldenzaal willen laten floreren en dus stadsvernieuwingen voorstaan. Volgens mij zouden deze drie vrouwen jullie behulpzaam kunnen en willen zijn. Drie betrokken vrouwen waar jullie je ei en jullie verhaal kwijt kunnen.

We moeten onze binnenstad weer van de grond af opbouwen, laten de drie heren noteren. Om de dooie donder niet. We hebben in het verre verleden al zoveel laten afbreken, dat we verder afbreken een halt moeten toe roepen. Ik hoorde even weer de oproep van Paul Smudde, de stadsprins van destijds. "Ons Stadke krig nen singel, de huizen aan de wallen den helen kraom geet plat." Dat gaan we dus echt niet weer doen, we hebben toch wel geleerd van het verleden.

Het is volgens de drie heren een kwestie van pappen en nathouden. Maak een keuze van wat je wilt, is de vervolgoproep. En dan komt het ondernemersinitiatief. Zet er desnoods een "klootzak" neer met een plan waar iedereen zich aan houdt. Gezocht in de Van Dale. "Klootzak: een man die niet deugt." Een slecht advies dus, heren, om er een klootzak neer te zetten. Kritiek hebben is een goede zaak, maar dan liefst opbouwende kritiek waar we wat aan hebben, en waar de stad, ondernemers en inwoners mee vooruit kunnen.

Roepen dat Oldenzalers weer positief naar hun stad moeten gaan kijken. Nou dat doen met mij vele Oldenzalers. Ik denk aan de dienstverlening, de veiligheid, het leven en wonen, de maatschappelijke ondersteuning, het aanbod aan kunst en cultuur, de bibliotheek, ons museum, het filmhuis, het stadstheater, het verenigingsleven, de gezondheidszorg, het maatschappelijk leven, de sport en ontspanning, de vele evenementen, het carnaval; ga maar door. Dat jullie kreet gehoord wordt, zeker! Anders had ik nu niet gereageerd. Mijn goede raad: maak een afspraak met de stadsmanager of de procesmanager binnenstad; ze zullen u zeker behulpzaam zijn. Een jaar na het starten van Oldenzaal boosten, is er veel tot stand gebracht, kennelijk bij u nog niet doorgedrongen.

Kaatjeknip
Knipkaatje@gmail.com


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195227&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195244&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195228&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanoldenzaal.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=757" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>