Geslaagd voor basiscursus reanimatie

DENEKAMP - Afgelopen week heeft de EHBO-Vereniging Denekamp een basiscursus reanimatie/AED gegeven. Hierbij hebben de cursisten geleerd om snel en effectief in te grijpen om zo de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten.

Deelnemers leerden onder leiding van Nico Haafkes en Lex van der Helm te reanimeren en de AED hierbij te gebruiken. Zo kunnen zij direct hulp bieden in geval van een circulatiestoornis (hartstilstand). Nadat iedereen enige kennis van de theorie had opgedaan was er ruimschoots gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Vaardigheid van beademen en hartmassage werden geoefend, evenals de stabiele zijligging. De cursisten hebben allen laten zien dat men de vaardigheid van het reanimeren met behulp van de AED goed beheersen. Quinty Nijmeijer, Milan Hulleman, Bregje Veelders, Hieke Veelders, Fred Klijndijk en Evelien Klijndijk hebben dan ook het certificaat van deelname ontvangen.

Nieuwe cursus
De EHBO vereniging Denekamp gaat weer een nieuwe basiscursus reanimatie/AED organiseren. De cursus zal, bij voldoende aanmeldingen, maandag 18 november 2019 van 19.00 – 22.00 uur plaatsvinden in het Irenegebouw aan de Grotestraat te Denekamp. Deelname kost slechts 30 euro. Als u meer informatie over deze AED cursus wilt hebben of u wilt zich hiervoor opgeven mail dan met f.tellman@home.nl of bel 06-14607339.

Meer berichten
 
Auto zoeker