Afbeelding

Muziekvereniging Concordia wint geldprijs

Algemeen

OVERDINKEL - De Overdinkelse muziekvereniging mocht een cheque ter waarde van 5.000,- euro in ontvangst nemen na een uitzending van het SBS6 programma "Echt waar?!".

Het gewonnen bedrag kan goed gebruikt worden. De plannen om het verenigingsgebouw te verbouwen kan nu gerealiseerd worden. De vereniging won het bedrag uit een prijzenpot van in totaal 50.000,- euro die wordt verdeeld onder clubs en verenigingen die lid zijn van de Vriendenloterij, sponsor van het TV-programma. Ook Muziekvereniging Concordia heeft zo'n lidmaatschap, waarmee ze twee weken geleden ook mochten strijden om een deel van de prijzenpot. Het geldbedrag komt op een goed moment voor Concordia. "Dit is geweldig! Deze geldprijs gaan we gebruiken voor onze verbouwing. We gaan beginnen met het vernieuwen van de keuken, bar en vloer. Daar kunnen we dit bedrag goed bij gebruiken!" vertelt Tom Fischer, secretaris van de muziekvereniging.

Echt Waar?!
Echt Waar?! wordt elke zaterdag uitgezonden op SBS6 en kent een vaste schare fans. In het programma gaat het om het achterhalen van de waarheid bij twee verhalen. Comedian Soundos el Ahmadi en acteur Leo Alkemade leggen twee wonderbaarlijke verhalen voor aan het publiek, waarvan slechts een waargebeurd is. Aan de kandidaten de taak om te achterhalen wie de waarheid spreekt. Wie hier succesvol in is, wint geld voor de prijzenpot. Kandidaten kunnen zelf kiezen naar welke club of vereniging hun prijzengeld gaat, waarbij Concordia zich voor twee weken geleden de gelukkige mocht noemen.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 13 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 14 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 14 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 16 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 16 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 17 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 17 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 17 uur geleden