Benefietconcert voor Verjaadagsbox Losser

LOSSER - De verjaardag is voor veel kinderen de leukste dag van het jaar. Maar zeker niet voor álle kinderen. Zo vieren veel kinderen uit een minimagezin een sobere verjaardag; zonder geschenken en zonder traktaties. Gelukkig is er de Verjaardagsbox in Losser om ook hen een leuke dag te laten beleven.

Ook in de gemeente Losser zijn gezinnen te vinden die onder de armoedegrens leven. Ze hebben vaak geen geld voor extraatjes. Een verjaardag hoort toch één van de leukste dagen van het jaar te zijn? Dat verdient elk kind. Kinderen en jongeren van 0-18 jaar die hun verjaardag niet kunnen vieren worden aangemeld voor de Verjaardagsbox door intermediairs; bijvoorbeeld consulenten van de gemeente, maatschappelijk werk, IB'ers van school, de kinderopvang, Voedselbank en Stichting Leergeld. Kinderen die in aanmerking komen krijgen dan op hun verjaardag een Verjaardagsbox met onder meer traktaties voor op school en geschenken. De werkgroep Verjaardagsbox-Losser bestaat geheel uit vrijwilligers. Zij verzorgen de boxen en brengen ze bij de kinderen thuis.

Jubileum
Concertvereniging Sempre Crescendo Losser heeft het afgelopen jaar in het kader van haar 100-jarig jubileum een aantal doelgroepen in het zonnetje gezet. Voor de ouderen is er een gezellig middag georganiseerd met medewerking van Willeke Alberti. Op de Losserhof is een try-out concert gegeven voor de bewoners. Alle inwoners van Losser konden genieten van het jubileumconcert in het Openluchttheater Brilmansdennen, en nu vonden het bestuur en de leden dat de kinderen van de gemeente Losser ook in het zonnetje moeten worden gezet.

Benefietconcert
Dit gaan ze doen door een benefietconcert te organiseren op 23 november aanstaande in de Maria Geboorte Kerk in Losser. Het netto resultaat van dit concert zal ten goede komen aan Stichting Verjaardagsbox Losser zodat zij de verjaardagsboxen kunnen blijven uitdelen in Losser. Aan het concert wordt medewerking verleend door zangeres Mathanja Kornelissen, koor IntOmusic, balletgroep van stichting Fundament, een kinderkoor, Music Experience Losser, JTL en natuurlijk het Orkest van Sempre Crescendo. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de zaal. Kaarten zijn te koop bij: Primera Marcel Losser, Bruna Losser en via www.semprecrescendo.nl

Verjaardagsbox
Verjaardagsbox-Losser wil uw kind graag helpen. Wilt u meer informatie over de Verjaardagsbox neem dan contact op met dhr. Veenstra. E-mail:
info@verjaardagsbox-losser.nl of kijk op: www.verjaardagsbox-losser.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker