Dierenambulance Twente is op zoek naar vrijwilligers

TWENTE - Met name voor de regio's Oldenzaal, Losser en Dinkelland is Dierenambulance Twente op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger "chauffeur dierenambulance" verleen je eerste hulp aan dieren in nood en dat is ontzettend bijzonder en dankbaar werk.

De werkzaamheden zijn heel divers; je bevrijdt dieren uit benarde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een opvanglocatie zoals een dierenasiel of dierenarts, controleert zwerfdieren op de aanwezigheid van een chip en brengt gevonden dieren terug naar huis. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie en andere gemeentelijke diensten te assisteren.

Hart voor dieren
Dit werk doe je niet alleen, maar samen met collega's met een groot hart voor dieren. Geen enkele melding of dienst is hetzelfde. Voor dit werk moet je dus flexibel zijn. Verder is het nodig dat je rustig en doortastend kunt handelen en mens en dier gerust kunt stellen. Het werk op de dierenambulance is dankbaar, maar een avontuur kan ook emotioneel zwaar vallen. Niet iedere melding loopt immers goed af. We zoeken daarom mensen die mentaal sterk in hun schoenen staan.

Interesse
Kom je uit Losser, Oldenzaal of Dinkelland, ben je 21 jaar of ouder, heb je een rijbewijs en tijd? Dan nodigen we je uit om ons aan mailtje te sturen: dierenambulancetwente@ziggo.nl. Zet hierin je gegevens, leeftijd, de gemeente waar je woont en het telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met op. En wie weet mogen we je dan binnenkort begroeten in ons team!

Meer berichten
 
Auto zoeker