Afbeelding

Samenwerking UT en Heracles

Algemeen

ALMELO - De Universiteit Twente en Heracles Almelo zetten zaterdag hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst die eerder dit jaar is aangekondigd. Beide partijen bundelen hun krachten op het gebied van regionale ontwikkeling. Het strategische partnership maakt onderdeel uit van het innovatie-initiatief van de club, waar bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden zich onder meer inzetten om talenten in de regio te behouden.

De Universiteit Twente gaat in de vorm van studenten, kennis, inspirerende sprekers, contacten met start-ups, toegang tot onderzoek en onderzoeksgroepen een belangrijke rol spelen in het innovatie-initiatief. Zo werken studenten in het stadion van Heracles Almelo aan projecten en onderzoeksvragen vanuit het bedrijfsleven en overheden. Daarmee ontstaat een verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk, met het belang van de regio voorop. Zaterdagavond bekrachtigen de Universiteit Twente en Heracles Almelo de samenwerking. Niet alleen de strategische samenwerking wordt geformaliseerd, ook maakt het bedrijfsleven kennis met de studenten, programma's, nieuw onderzoek en recente ontwikkelingen binnen de Universiteit Twente.

Studententeam
Een studententeam van de Universiteit Twente voert een panelgesprek, onder leiding van hun trainer en voormalig Heracles Almelo-voetballer Marnix Smit. Ook spreekt prof. dr. Joost Kok (decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica) over de link tussen het onderwijs en voetbal. Aansluitend wordt vanaf het terras de wedstrijd Heracles Almelo - PEC Zwolle bekeken.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 14 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03