Afbeelding

Twente proeven en beleven op de Landgoed Twente Fair

Algemeen

DE LUTTE - Natuurgebied het Lutterzand vormt zaterdag 26 en zondag 27 oktober het decor voor de dertiende editie van de Landgoed Twente Fair. Bezoekers kunnen in de mooie natuur genieten van al het goede dat Twente voortbrengt.

Deze dagen staan de Twentse natuur, het buitenleven, proeven van (streek-)producten en trends op het gebied van lifestyle centraal. Aan de opzet van de unieke fair hebben de organisatoren, Buitenplaats Florilympha en Landgoedcamping het Meuleman, deze jaargang niets veranderd. Simpelweg omdat alles wat de Landgoed Twente Fair uniek maakt, onverminderd een breed publiek aanspreekt.

Vijf thema's
De fair kent vijf leuke thema's: Fier, Gerijpt, Genereus, Weelderig en Sprankelend. Deze vormen samen het Twentse karakter. Zo krijgt dit vorm in een fier avonturenparcours, genereuze restaurants, gerijpte streekproducten en weelderige mode. Om het unieke, Twentse, karakter van de Landgoed Twente Fair te behouden, worden enkel exposanten uit Twente toegelaten.

Kwaliteit en beleving
Dit jaar zijn er 108 deelnemers; iets meer dan vorig jaar. Medeorganisator Niels Stijger: "De kwaliteit blijft voor ons belangrijker dan de kwantiteit. Zeker op het gebied van eten en drinken. Bij ons zul je beslist geen cateraars aantreffen op puur commerciële basis. Wij kiezen voor partijen, die zich presenteren met kleine hapjes op basis van bijzondere streekproducten. Onder andere Qua Koken, Caatjes Lekkernijen, Catering Bosch Wensink, Chocolaterie van Zutphen, Erve Elferman en Superstoopwafel zijn aanwezig". Er is een leuk randprogramma met onder meer roofvogeldemonstraties, workshops en avontuurlijke activiteiten. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven; van schmink tot knutselen, ponyrijden en boogschieten.

Kom ook
De Landgoed Twente Fair wordt gehouden op het terrein van Buitenplaats Florilympha en Landgoedcamping het Meuleman aan de Lutterzandweg 16 in De Lutte. Zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 18.00 uur, zondag 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Entree kost 10 euro voor volwassenen, 55-plussers betalen 7,50 euro. Kinderen 5 tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Parkeren is gratis. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Kijk op: www.landgoedtwentefair.nl

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 7 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26