Minister in gesprek over spoedpost Oldenzaal
Foto: Shutterstock.com

Minister in gesprek over spoedpost Oldenzaal

OLDENZAAL - Het behouden van de spoedpost in het Oldenzaalse ziekenhuis heeft een grote prioriteit binnen de lokale en regionale politiek. Nu gaat ook minister Bruins zich mengen in deze discussie; althans, volgens een toezegging aan CDA Tweede Kamerlid Joba van den Berg.

"In een land als Nederland is een uur rijden voor spoedzorg geen optie. Als CDA staan wij voor toegankelijke zorg, ook in het buitengebied." aldus raadslid Stefan ten Vergert van CDA Oldenzaal en fractievoorzitter Bouwien Rutten van CDA Overijssel. Beiden zijn erg te spreken over de toezegging van de minister. "We gaan graag nogmaals het gesprek aan met Spoedpost Huisartsen Twente om te zoeken naar een goede structurele oplossing. Wij zullen ervoor pleiten dat er ook vertegenwoordigers van het patiëntencollectief aansluiten bij het overleg met de minister.

Samen sterk
Politici van alle verschillende partijen bundelen hun krachten om de sluiting van de spoedpost in Oldenzaal. Op 30 september ging een grote delegatie politici in gesprek met de directie van de spoedpost. Na afloop van dit gesprek deden zij via een brief de oproep aan de huisartsenspoeddienst om niet deze donderdag, 10 oktober, al het besluit te nemen om de spoedpost in Oldenzaal op te heffen.

Verschraling zorg
Het sluiten van de Oldenzaalse spoedpost zou grote directe en indirecte gevolgen hebben. Zo zijn inwoners van omliggende, kleinere kernen zoals in Losser straks aangewezen op spoedzorg in Enschede. Anderen zouden weer naar bijvoorbeeld Hengelo of Almelo moeten, wat aanzienlijk meer reistijd met zich meebrengt. Ook de gemeente Losser sprak daarom al zijn zorgen uit over deze verdere verschraling van regionale zorg.

Meer berichten
 
Auto zoeker