Afbeelding

Nominaties voor Gouden Boeskool geopend

Algemeen

OLDENZAAL - De nominatieronde voor de Gouden Boeskool is weer geopend. De jaarlijkse vrijwilligersprijs zal uitgereikt worden op donderdagavond 12 december in Stadstheater De Bond.

Vrijwilligers zijn het smeermiddel in de Oldenzaalse samenleving. Ongeveer een kwart van de inwoners is af en toe actief als vrijwilliger. Dit is ook steeds belangrijker geworden de afgelopen jaren; de gemeente speelt een steeds kleinere rol bij subsidies en dergelijke, waardoor ook de druk op vrijwilligers toenam. Het uitreiken van de Gouden Boeskool en de individuele vrijwilligersprijzen is dan ook een passende manier om hen eens in het zonnetje te zetten.

Nominaties welkom
Voor de Vrijwilligersprijs 2019 zoekt de jury zoekt bijzondere, inspirerende kandidaten die zich afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun organisatie of vereniging. Met deze prijs wil de gemeente Oldenzaal het lokale vrijwilligerswerk waarderen, erkennen en stimuleren. Kent u een organisatie of vereniging die in aanmerking zou moeten komen voor de Vrijwilligersprijs Oldenzaal? Of kent u een bijzondere, inspirerende vrijwilliger die een voorbeeld vormt voor andere vrijwilligers? Draag ze dan voor aan de jury. Zij willen graag van u weten welke vrijwilliger en welke organisatie of vereniging wat u betreft uitblinkt in vrijwilligerswerk. Nomineren kan via de website www.impuls-oldenzaal.nl

Organisaties of verenigingen
De Vrijwilligersprijs Oldenzaal kan worden gewonnen door alle organisaties of verenigingen die vrijwilligerswerk uitvoeren in en rond Oldenzaal. Vanuit de voorgedragen organisaties of verenigingen worden er drie genomineerd voor de Vrijwilligersprijs Oldenzaal. Genomineerde organisaties winnen € 200, - die ze kunnen gebruiken voor de erkenning en waardering van eigen vrijwilligers. Uit de drie genomineerden wordt er één winnaar gekozen. Deze ontvangt de "Gouden Boeskool" en een geldprijs van 1.000 euro. Het is de bedoeling dat daarvan 750 euro gebruikt wordt voor de waardering van eigen vrijwilligers. Het restant moet aan een zelfgekozen lokaal goed doel worden geschonken.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 1 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 2 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 23 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 23 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest gisteren
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' gisteren
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49