Cursus 'Joodse mystiek' in de Hofkerk

Robert la Boresa geeft, naar aanleiding van zijn lezing van 14 februari 2018 over de 'Joodse Overlevering', een serie lezingen in de Hofkerk. In deze cursus van 10 avonden gaat het om een kennismaking met de mystieke inhouden van de Hebreeuwse letter-tekens en de rol die zij spelen in het gehele Joods-Mystieke gedachtengoed van de Joodse Overlevering.

Om te starten heb je geen kennis van het Hebreeuws nodig, het is althans zeker geen voorwaarde, die kennis ga je tijdens de leeravonden wel opdoen, en zeker als je de moeite neemt om het begeleidende materiaal tussendoor nog wat indringender te bestuderen. Natuurlijk helpt een zekere kennis van het Hebreeuws wel mee. 10 avonden om één vers van de Bijbel, Genesis 1:1, in een ander Licht te gaan zien. Het lijkt absurd, maar misschien komen we nog wel tijd te kort. Van oktober tot begin maart, bijna een half jaar, samen lerend op weg rond de geheimen van de Verborgen Thora… dat zal tevens een Grote Vreugde zijn.
De lezingen van Robert la Boresa geven vaak een verrassende inkijk in oude Bijbelse verhalen. Robert maakt gebruik van mystieke inzichten en interpretatietechnieken uit oude Joodse bronnen. Er is ruimte voor ontmoeting en vaak wordt er bij zijn lezingen gezongen uit een Joods liederen repertoire.

Cursus
De eerste cursusavondis op maandag14 oktober en de laatste op 2 maart 2020.
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 19:45 uur
Einde: 21:45 uur
Locatie: Hofkerk Oldenzaal
Bijdrage: € 95,- per persoon voor tien lessen (vooraf te voldoen)

Informatie en aanmelden bij Mark Verschoor. 06-53616614 of info@markverschoor.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker