Afbeelding

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

Algemeen

TWENTE - Uiterlijk 12 november hebben alle verzekeraars hun nieuwe zorgpolissen en bijbehorende premies bekendgemaakt. Tot het eind van het jaar kunt u uw huidige verzekering opzeggen om met ingang van 1 januari 2020 over te stappen. Overstappen kan een flinke besparing opleveren.

De dekking van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald, deze is dus voor elke verzekering hetzelfde. Wel zijn er verschillen in de manier waarop zorg wordt vergoed, zo kunt u kiezen voor een naturapolis of een restitutiepolis. In het eerste geval worden rekening direct door de verzekeraar betaald. In het tweede geval moet u de rekening vaak eerst zelf betalen, daarna dient u een declaratie in bij uw verzekeraar. Houd er in alle gevallen rekening mee dat zorgverleners niet met iedere verzekeraar een contract hebben. De basispremie die verschillende verzekeraars rekenen kan dan ook sterk verschillen.

Collectieve verzekering
Binnen bepaalde bedrijven of beroepsgroepen is het mogelijk om te profiteren van een voordelige collectieve verzekering. Ook de Twentse gemeenten bieden tegenwoordig collectieve zorgverzekeringen aan, specifiek voor inwoners met een laag inkomen. Deze hebben vaak een relatief uitgebreide dekking, waar ook regelmatig het eigen risico meeverzekerd is.

Overstappen
Het is tot en met 31 december mogelijk om de zorgverzekering te wijzigen. De oude verzekering moet dan voor 1 januari opgezegd zijn. Hierna heeft men nog tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het oriënteren op een nieuwe verzekering kan op vele manieren. Zo zijn er diverse vergelijkingssites te vinden die in ieder geval een uitgangspunt bieden. Het is belangrijk om de dekking en kosten van aanvullende verzekeringen goed door te nemen. Zo kan een aanvullende verzekering voor u van specifiek belang zijn, bijvoorbeeld omdat u als sporter vaker gebruik maakt van fysiotherapie of door uw medische geschiedenis vaker gebruik moet maken van specifieke zorgaanbieders of medicamenten.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 14 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03