Wij staan niet stil bij dementie!

OLDENZAAL - 'Oldenzalers staan stil bij dementie' schreef Anna Loohuis in dagblad Tubantia deze week. Mijn eerste reactie riep weerstand op, wat stilstaan! Om de donder niet was mijn eerste reactie. Maar ik weet: Anne Loohuis, jij bedoelde het goed. Stilstaan is geen vooruitgang, stilstaan geeft roest en rust. En rust hebben we niet als het gaat om dementie te bestrijden.

Daarom is Oldenzaal juist in beweging, al meer dan een jaar in beweging om de strijd aan te gaan tegen dementie. De werkgroep dementievriendelijk Oldenzaal is druk in de weer om begrip en aandacht te krijgen en te geven aan de volksziekte nummer één. En het is niet alleen de werkgroep die zich sterk maakt voor een dementievriendelijk Oldenzaal. Oldenzalers sluiten hun ogen niet en zien ook duidelijk wat zich afspeelt in onze samenleving. Naar zeggen staan meer dan 500 mensen in Oldenzaal geregistreerd met deze volksziekte en over tien jaar zal dat aantal verdubbeld zijn. Goed om te noemen is dat het college van Burgemeester en Wethouders zich ook uitspreekt over hoe en op welke wijze we samen ten strijde trekken.

Werkgroep
Op donderdag 26 september zal het rapport dat door de werkgroep 'Samen voor een dementievriendelijk Oldenzaal' is opgesteld worden aangeboden aan wethouder Rob Christenhusz. We staan niet stil en zitten niet stil. Inmiddels is men begonnen met het oprichten van een dementievriendelijk koor. Zaterdag 21september is er een informatie- en presentatie-morgen met als thema 'aandacht voor dementie'.

In beweging
En stil staan doen we niet, dansschool Rouwhorst zal zeker ook na de overname op de eerste woensdag van de maand bereid blijven om mensen met dementie bij de dansmiddagen te blijven betrekken. Bakker Frans stelt het personeel in de gelegenheid om deel te nemen aan de cursus omgaan met dementie. Het smartlappenkoor 'Goed gemutst' laat van zich horen. Daarom sta op, sta op, sta op met mij, stilstaan is achteruitgaan en dat willen wij niet. Ik hoop jullie te zien op de informatie-ochtend zaterdag 21 september van 11.00 uur tot 13.00 uur. Ik sta er ook en knip uw kaartje.

Kaatjeknip
september 2019

Meer berichten
 
Auto zoeker